Το Kill Bill γιορτάζει την 20η του επέτειο με remastered 4K έκδοση

10 μήνες πριν
Kill Bill Uma Therman

Μία από τις κατά γενική ομολογία καλύτερες ή, έστω, πιο ξεχωριστές ταινίες όλων των εποχών, το Kill Bill του Quentin Tarantino γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια της και τι καλύτερο από μία επανέκδοση για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί; Όπως ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη ενημέρωση για τα οικονομικά της LIONSGATE, η τελευταία εξασφάλισε τα δικαιώματα διάθεσης τόσο του Kill Bill, όσο και του Jackie Brown, έχοντας πλέον δημιουργήσει μία άκρως εντυπωσιακή συλλογή με δημιουργίες του Tarantino που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Reservoir Dogs, Django Unchained, Inglourious Basterds, Death Proof και The Hateful Eight.

Τι σκοπεύει να κάνει η LIONSGATE λοιπόν; Θα λανσάρει μία νέα, remastered έκδοση του Kill Bill σε ανάλυση 4K έτσι ώστε το κοινό να απολαύσει την ταινία όπως της αξίζει εν έτει 2023! Δεν μάθαμε βέβαια το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό αλλά κατά τα φαινόμενα μιλάμε είτε για μέσα στο καλοκαίρι, είτε νωρίς το φθινόπωρο -πριν πάντως τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του Kill Bill. Θυμίζουμε ότι το Kill Bill: Volume 1 εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2003 με την Uma Therman στον πρωταγωνιστικό ρόλο και καστ με σπουδαία ονόματα (Lucy Liu, Vivica A. Fox, Michael Madsen, Daryl Hannah, David Carradine, Sonny Chiba, Julie Dreyfus, Michael Parks κ.α.). Το Kill Bill: Volume 2 κυκλοφόρησε έξι μήνες αργότερα.

Η LIONSGATE διανύει μία εξαιρετική χρονιά, κυρίως χάρη στην επιτυχία του John Wick: Chapter 4. Όπως εξήγησε η εταιρεία, θέλει να κεφαλαιοποιήσει το «γκελ» της σειράς στο κοινό επεκτείνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το σύμπαν του John Wick. Η παραγωγή του Ballerina εξ άλλου, του spin-off που εκτυλίσσεται ανάμεσα στα γεγονότα των John Wick: Chapter 3 και John Wick: Chapter 4 (πρωταγωνιστούν: Ana de Armas, Anjelica Huston, Gabriel Byrne, Lance Reddick, Norman Reedus και βέβαια Keanu Reeves) μόλις ολοκληρώθηκε, με την ταινία να αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2024.