Κογιότ εναντίον Μπιπ-Μπιπ σε κανονική ταινία!

2 έτη πριν
 Coyote vs. ACME

Ένα από τα πλέον αγαπημένα καρτούν ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά ως πραγματική ταινία όμως. Ο λόγος για το Coyote vs. ACME (ελληνιστί Κογιότ εναντίον ACME) το οποίο θα εστιάζει στις θρυλικές μονομαχίες του Wile E. Coyote και του Road Runner ή αλλιώς Μπιπ-Μπιπ. Η ταινία θα είναι μία υβριδική δημιουργία live action και κινουμένων σχεδίων και μάλιστα δίπλα στους δύο λατρεμένους ήρωες, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο John Cena, ο Αμερικάνος παλαιστής που τα τελευταία χρόνια το έχει ρίξει στην ηθοποιία (Fast & Furious 9, Bumblebee, Playing with Fire).

Το στόρι του φιλμ προκαλεί γέλιο και μόνο από μία απλή ανάγνωση. Ο Wile E. Coyote έχοντας κουραστεί να αποτυγχάνει να πιάσει τον μεγάλο του εχθρό, αποφασίζει να μηνύσει την ACME, την εταιρεία τα προϊόντα της οποίας χρησιμοποιεί. Έτσι βρίσκεται αντιμέτωπος στα δικαστήρια με το αφεντικό της το οποίο υποδύεται ο Cena και κάπως έτσι αναπτύσσεται μια ξεχωριστή φιλία καθώς οι δυο τους κάνουν τα αδύνατα δυνατά για είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας είναι η 21η Ιουλίου του 2023.

Η παραπάνω ημερομηνία μπορεί να σου φαίνεται μακρινή, ωστόσο είναι απολύτως λογική, αν σκεφτείς ότι η ταινία βρίσκεται στη φάση της προ-παραγωγής. Τα γυρίσματα μάλιστα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον στην πολιτεία του Νέου Μεξικό στις ΗΠΑ. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Chris DeFaria και James Gunn ενώ η σκηνοθεσία είναι του Dave Green (Earth to Echo, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows).

Όσο για το σενάριο, παρ’ ότι φέρει την υπογραφή της Samy Burch (η οποία είχε εργαστεί στην παραγωγή των Hunger Games και της σειράς Constantine), είναι εμπνευσμένο από τη χιουμοριστική ιστορία μικρού μήκους με τίτλο Coyote v. ACME του Ian Frazier που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό New Yorker τον Φεβρουάριο του 1990.