Μάθε Ιστορία με 5 ξεχωριστά ιστορικά ντοκιμαντέρ στο COSMOTE History HD

2 έτη πριν
Ιστορικά ντοκιμαντέρ

Τηλεόραση δεν είναι μόνο οι χολιγουντιανές σειρές και οι ταινίες με super heroes. Το ξέρουμε ότι εκεί πάει μεμιάς το μυαλό σου, όμως στη διάθεσή σου βρίσκεται και ένα εντελώς διαφορετικού είδους περιεχόμενο, όπως αυτό που σου… σερβίρει καθημερινά το COSMOTE History. Εκπληκτικά ντοκιμαντέρ με έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και ελληνικό ενδιαφέρον σε περιμένουν για να σε μυήσουν στα μυστικά της Ιστορίας, ταξιδεύοντάς σε στα πέρατα του κόσμου και τα βάθη των αιώνων. Οι παραγωγές που θα βρεις είναι πολλές και διάφορες, εμείς όμως επιλέξαμε πέντε εξ αυτών που δεν πρέπει να χάσεις για κανέναν λόγο.

Κάνουμε την αρχή με τη σειρά ντοκιμαντέρ Ο Κώδικας της Τέχνης η οποία μας διηγείται τις άγνωστες ιστορίες 75 εμβληματικών ελληνικών έργων τέχνης από τους χώρους της αγγειογραφίας, της χρυσοχοΐας, της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Στο πλαίσιο της σειράς, ερευνητές, εικαστικοί, Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί τέχνης και πολλοί άλλοι μας ξεναγούν σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και πινακοθήκες της χώρας.

αρχαιολογικούς χώρους και πινακοθήκες της χώρας.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα βρεις και τη σειρά Η Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συμπαραγωγή της COSMOTE TV και της White Fox, μας πάει αρκετά χρόνια πίσω μέσω αλλεπάλληλων αναδρομών σε μια από τις σημαντικότερες περιόδους της ελληνικής Ιστορίας με μαρτυρίες, συνεντεύξεις και σπάνιο αρχειακό υλικό.

Στο πρόγραμμά σου θα πρέπει να μπει και το Κυνηγώντας το Όνειρο του Απόστολου Νικολαΐδη. Πρόκειται για μία σειρά που φιλοξενεί κορυφαίους Έλληνες που διηγούνται ξεχωριστά γεγονότα από τον βίο και τις επαγγελματικές τους καριέρες, προσφέροντας απλόχερα μαθήματα ζωής και εμπνέοντας τους νεότερους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η σειρά ντοκιμαντέρ Φάροι, μόνο που εδώ, αντί για διακεκριμένους Έλληνες έχουμε απλούς πολίτες οι οποίοι ωστόσο με τη στάση, το ήθος και την πορεία τους αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για όλους μας -πραγματικοί φάροι δηλαδή, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος.

Τέλος, μην αμελήσεις να δώσεις τη δέουσα προσοχή στη Μηχανή του Χρόνου, μία από τις καλύτερες ποιοτικά ελληνικές σειρές ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί ποτέ (σε σκηνοθεσία MτX Lab). Πρόκειται για μία τέλεια ευκαιρία να διεισδύσεις στα άδυτα της ελληνικής Ιστορίας εμβαθύνοντας σε περιστατικά, προσωπικότητες και καταστάσεις που «σμίλεψαν» την πορεία του έθνους μας.