Το Matrix 5 είναι στα σκαριά

2 εβδομάδες πριν
neo flying matrix 5

Η Warner Bros. ανακοίνωσε την ανάπτυξη της πέμπτης συνέχειας του "Matrix" franchise, που θα αποτελέσει σημαντική απόκλιση από τις προηγούμενες ταινίες, καθώς θα είναι η πρώτη χωρίς τα αδέρφια Wachowski στο τιμόνι. Αντ' αυτού, επικεφαλής του project "Matrix 5" θα είναι ο Drew Goddard, ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος του "The Martian", ο οποίος θα αναλάβει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή μαζί με τη σύντροφό του Sarah Esberg στην Goddard Textiles. Η Lana Wachowski, η σκηνοθέτης της πιο πρόσφατης ταινίας "Matrix", "Resurrections", θα είναι εκτελεστική παραγωγός.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το καστ και την πλοκή παραμένουν μυστικές, δεν είναι βέβαιο αν οι βασικοί ηθοποιοί του franchise, όπως ο Keanu Reeves και η Carrie-Anne Moss, ή οι νεότερες προσθήκες από το "Resurrections", όπως οι Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris και Priyanka Chopra Jonas, θα επαναλάβουν τους ρόλους τους. Ωστόσο, ο Jesse Ehrman, πρόεδρος παραγωγής της Warner Bros. Motion Pictures, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η ιστορία θα επεκτείνει το σύμπαν του "Matrix", παραμένοντας όμως πιστό στα στοιχεία που έκαναν τη σειρά επιτυχημένη.

Ο Ehrman εξέφρασε τον ενθουσιασμό του στούντιο για το όραμα του Goddard, τονίζοντας ότι η μοναδική προοπτική του, που έχει τις ρίζες της στην αγάπη του για τη σειρά και τους χαρακτήρες, θα τιμήσει την κληρονομιά των Wachowskis, ενώ θα προσθέσει νέα στοιχεία στον κινηματογραφικό κανόνα που έχουν χτίσει τα τελευταία 25 χρόνια. Ο Goddard, στο εντυπωσιακό ενεργητικό του οποίου περιλαμβάνεται το σενάριο των ταινιών "Cloverfield" και "World War Z", καθώς και το σενάριο και η σκηνοθεσία των ταινιών "The Cabin in the Woods" και "Bad Times at the El Royale", έχει εκφράσει τον βαθύ θαυμασμό του για την καλλιτεχνική δημιουργία των Wachowskis και την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία να αφηγηθεί ιστορίες στον κόσμο αυτό.

Η σειρά ταινιών "Matrix", η οποία ξεκίνησε το 1999, θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο επιδραστικές σειρές ταινιών επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Περιλαμβάνει τρεις συνέχειες: τα "The Matrix Reloaded" και "The Matrix Revolutions" το 2003 και "The Matrix Resurrections" το 2021. Ωστόσο, το τέταρτο μέρος, το οποίο έφτασε μετά από 18 χρόνια αναμονής και σκηνοθετήθηκε αποκλειστικά από τη Lana Wachowski, αντιμετώπισε σημαντικές εισπρακτικές δυσκολίες. Αυτό οφειλόταν εν μέρει στην ταυτόχρονη προβολή του στις smart TVs μέσω streaming πλατφόρμας, μια στρατηγική που εφαρμόστηκε σε ολόκληρο το πρόγραμμα της Warner Bros. για το 2021, με αποτέλεσμα τα παγκόσμια έσοδα να είναι μέτρια, 159 εκατομμύρια δολάρια, έναντι προϋπολογισμού 190 εκατομμυρίων δολαρίων.

Καθώς το franchise του "Matrix" εισέρχεται σε μια νέα εποχή χωρίς την άμεση εμπλοκή των Wachowskis, οι θαυμαστές περιμένουν με ανυπομονησία περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη πέμπτη γεύση, ελπίζοντας ότι η φρέσκια οπτική του Goddard θα δώσει νέα πνοή στην αγαπημένη σειρά, τιμώντας παράλληλα την πρωτοποριακή κληρονομιά της.