Μια νέα εποχή ξεκινά στο πρώτο τρέιλερ του Kingdom of the Planet of the Apes

5 μήνες πριν
ceasar on horse in Kingdom of the Planet of the Apes

To 2011, η ταινία "Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση" (Rise of the Planet of the Apes) άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στο γνωστό κινηματογραφικό franchise, επανεκκινώντας την και εστιάζοντας στην ιστορία του θρυλικού ηγέτη-πιθήκου, Καίσαρα. Το 2017, τοΟ Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση” (War for the Planet of the Apes) έφερε την ιστορία του Καίσαρα σε ένα τέλος, αλλά η γραμμή χρόνου της επανεκκίνησης συνεχίζεται στην επόμενη ταινία To Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων” (Kingdom of the Planet of the Apes) που κυκλοφορεί το επόμενο καλοκαίρι το 2024.

Έχουν περάσει γενιές από την εποχή του Καίσαρα, και αν και οι νέες ταινίες δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χρονικό πλαίσιο των αρχικών, το πρώτο τρέιλερ για το Βασίλειο αποκαλύπτει ότι η ανθρωπότητα μοιάζει όλο και περισσότερο με τους βάρβαρους που ήταν στον πρώτο Πλανήτη των Πιθήκων.

Το τρέιλερ συστήνει επίσης τους θεατές στον Νόα, τον πίθηκο που θα είναι ο κεντρικός χαρακτήρας σε αυτή τη νέα εποχή. Έχει ακολουθήσει τα διδάγματα του Καίσαρα. Ωστόσο, υπάρχει ένας νέος ηγέτης, ο Πρόξιμος Καίσαρας που έχει διαστρεβλώσει τα διδάγματα του προκατόχου του. Αυτός ο Καίσαρας κάνει το αδιανόητο, επιτίθεται και υποδουλώνει τους ομοειδείς του πιθήκους, όλα για την ακόρεστη δίψα του για εξουσία.

Ο Πρόξιμος Καίσαρας επιχειρεί επίσης να αποκτήσει ανθρώπινα όπλα και τεχνολογία που είχαν χαθεί. Για να τον σταματήσει, ο Νόα θα πρέπει να ξεκινήσει αποστολή με έναν απίθανο σύμμαχο: ένα ανθρώπινο κορίτσι με το όνομα Μέι.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Wes Ball και η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 24 Μαΐου 2024 και θα προσπαθήσει να ακολουθήσει την επιτυχία των προηγούμενων ταινιών τόσο στις μεγάλες αίθουσες όσο και στην τηλεόραση. Το “Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων” φέρνει μια νέα εποχή γεμάτη δράση και περιπέτεια σε αυτό το εμβληματικό σύμπαν επιστημονικής φαντασίας.

Η πρώτη ταινία “Ο Πλανήτης των Πιθήκων” κυκλοφόρησε το 1968. Βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1963 του Pierre Boulle, και πρωταγωνιστούσε ο Charlton Heston ως αστροναύτης που προσγειώνεται σε έναν πλανήτη που κυβερνάται από ευφυείς πιθήκους. Η ταινία γνώρισε μεγάλη κριτική και εμπορική επιτυχία, και δημιούργησε τέσσερις συνέχειες, μια τηλεοπτική σειρά και μια σειρά κινουμένων σχεδίων. Η τελευταία σκηνή της ταινίας, αποτελεί μία από τις χαρακτηριστικότερες στην ιστορία του κινηματογράφου.