Μια ταινία Star Trek Picard είναι στα σκαριά δηλώνει ο Patric Stewart

2 μήνες πριν
Star Trek Picard cast

Στα 83 του χρόνια, ο Patrick Stewart φαίνεται ότι απέχει πολύ από το να αποσυρθεί από τον καθοριστικό του ρόλο ως ο “σεβάσμιος” Jean-Luc Picard. Παρά τις ανάμεικτες αντιδράσεις για την πρόσφατη τρίτη σεζόν του Star Trek: Picard, ο Stewart άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισής του σε podcast, ότι υπάρχει στα σκαριά ένα νέο κινηματογραφικό σχέδιο με επίκεντρο τον Picard.

Μεταξύ άλλων θυμήθηκε με αγάπη την εξαιρετική δουλειά του συμπρωταγωνιστή του Jonathan Frakes στη σκηνοθεσία του Star Trek: First Contact το 1996, αναμφισβήτητα την πιο δυνατή ταινία Trek της θητείας του Stewart. Ωστόσο, ο Stewart εξέπληξε στη συνέχεια τον οικοδεσπότη αναφέροντας ένα νέο σενάριο ταινίας που είναι στα σκαριά το τελευταίο διάστημα για να υποδυθεί και πάλι τον Picard.

Η ταινία υποτίθεται ότι θα εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Stewart μέσω μιας πειραματικής προσέγγισης που είναι αδύνατη ως μια τηλεοπτική εκπομπή. Η είδηση ακολουθεί στενά τις φήμες για μια άλλη ταινία Star Trek που βρίσκεται σε εξέλιξη και επικεντρώνεται στο χρονικό πλαίσιο του εναλλακτικού σύμπαντος Kelvin, δεκαετίες πριν από την επανεκκίνηση του J.J. Abrams το 2009.

Για τους αφοσιωμένους οπαδούς, η συνεχιζόμενη εξερεύνηση του χαρακτήρα του Picard επιβεβαιώνει τη διαρκή δύναμη της εποχής της “Next Generation” και τη βαρύτητα του Stewart που αποτελεί έναν από τους πιο σύνθετους χαρακτήρες της. Και αυτή η ταινία -πιθανόν για το τέλος της καριέρας του- προσφέρει δημιουργική ελευθερία για να εμβαθύνει το προσωπικό ταξίδι του Picard αντί να αναμασά γνωστές ιστορίες. Κάτι που ανηπομονούμε να ανακαλύψουμε είτε στην TV είτε στο cinema.

 Η πρόσφατη τηλεοπτική σειρά Picard αποδείχθηκε διχαστική επαναλαμβάνοντας την εξάρτηση των προηγούμενων σεζόν από τα κουτιά μυστηρίου και όχι από την ουσία του χαρακτήρα. Αντίθετα, μια κινηματογραφική πλατφόρμα προσκαλεί σε περισσότερη θεματική εξερεύνηση που ταιριάζει στη βαθιά αλλά και αλάνθαστη σοφία του Picard, η οποία εξακολουθεί να έχει απήχηση και σήμερα.

Από την αρχική ανακοίνωση του Patrick Stewart μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση για το όλο project, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στη χρονιά.