Μπαμ! Ο Robert Downey Jr. επιστρέφει στο MCU ως Doctor Doom

1 μήνας πριν
Robert Downey Jr

Η MARVEL Studios εξέπληξε τους θαυμαστές της στο πρόσφατο Comic-Con, ανακοινώνοντας την επιστροφή του Robert Downey Jr. στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU). Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο ηθοποιός δεν θα υποδυθεί τον αγαπημένο ήρωα Tony Stark/Iron Man, αλλά τον διαβόητο κακό Doctor Doom στις επερχόμενες ταινίες "Avengers: Doomsday" (2026) και "Avengers: Secret Wars" (2027). Τις δύο αυτές ταινίες των Avengers επιβεβαιώθηκε ότι θα σκηνοθετήσουν οι αδερφοί Russo, επιστρέφοντας κι’ αυτοί με τη σειρά τους στο MCU μετά το Endgame.

Ο Doctor Doom, γνωστός και ως Victor Von Doom, είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς κακούς της Marvel. Πρωτοεμφανίστηκε στα κόμικς το 1962 ως αντίπαλος των Fantastic Four. Πρόκειται για έναν ιδιοφυή επιστήμονα από τη φανταστική ευρωπαϊκή χώρα Λατβερία, ο οποίος φορά μάσκα και πανοπλία μετά από ένα ατύχημα που τον παραμόρφωσε. Στόχος του είναι η παγκόσμια κυριαρχία, χρησιμοποιώντας τόσο την επιστήμη όσο και τη μαγεία.

Η επιλογή του Downey για αυτόν τον ρόλο έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις. Ενώ πολλοί θαυμαστές είναι ενθουσιασμένοι με την επιστροφή του αγαπημένου ηθοποιού, άλλοι εκφράζουν ανησυχίες για πιθανές αλλαγές στην ιστορία του Doctor Doom. Υπάρχουν εικασίες ότι ο χαρακτήρας μπορεί να είναι μια εναλλακτική εκδοχή του Tony Stark από ένα παράλληλο σύμπαν.

Η MARVEL φαίνεται να αλλάζει πορεία μετά την απομάκρυνση του Jonathan Majors, ο οποίος αρχικά είχε επιλεγεί ως ο επόμενος μεγάλος κακός του MCU. Η μετονομασία της επόμενης ταινίας Avengers από "The Kang Dynasty" σε "Doomsday" υποδηλώνει ότι ο Doctor Doom θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Παρά τις ανησυχίες, η επιλογή του Downey αποτελεί μια τολμηρή κίνηση από τη MARVEL. Ο ηθοποιός, γνωστός για την ικανότητά του να υποδύεται πολύπλοκους χαρακτήρες, θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του (γι’ άλλη μια φορά) σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει νέες δυνατότητες για το MCU, καθώς συνεχίζει να εξερευνά την ιδέα του multiverse. Οι θαυμαστές αναμένουν με ανυπομονησία να δουν πώς θα αναπτυχθεί ο χαρακτήρας του Doctor Doom και πώς θα επηρεάσει τη συνολική πλοκή των επερχόμενων ταινιών Avengers.