To NASA+, το δωρεάν video streaming service της NASA ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία του

5 μήνες πριν
NASA+ logo

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος NASA λάνσαρε το νέο της δωρεάν streaming κανάλι, το NASA+, αυτό το μήνα, κάτι σίγουρα συναρπαστικό για τους λάτρεις του διαστήματος.

Αλλά τι ακριβώς είναι το NASA+ και τι θα προβάλλει; Πώς διαφέρει από την τωρινή πλατφόρμα της υπηρεσίας, το NASA TV; 

Το NASA+ είναι μια υπηρεσία video streaming που θα προβάλλει τη ζωντανή κάλυψη αποστολών, εκτοξεύσεων, έρευνας και όλων των άλλων δραστηριοτήτων του οργανισμού. «Βάζουμε το διάστημα στα δάχτυλά σας», δήλωσε ο Marc Etkind της NASA. Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας είναι μέρος του σχεδίου του οργανισμού να μετασχηματίσει την ψηφιακή του παρουσία, στοχεύοντας επίσης στην αναβάθμιση των ιστοσελίδων και της εφαρμογής της NASA. Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η αλληλεπίδραση του κοινού με το περιεχόμενο της NASA στο διαδίκτυο. 

Το NASA+ είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς κόστος συνδρομής, καθώς χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο. Αυτονόητα, η υπηρεσία δεν έχει διαφημίσεις. Το επίσημο λανσάρισμα ήταν στις 8 Νοεμβρίου και το έκανε διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες μέσω της εφαρμογής της NASA για κινητά, tablet και smart TV. Βρίσκεται επίσης σε πλατφόρμες όπως APPLE TV, Fire TV και Roku, τόσο σε desktop όσο και σε mobile συσκευές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της NASA, το NASA+ είναι μια υπηρεσία streaming on-demand, ενώ το NASA TV είναι ένα γραμμικό κανάλι με προγράμματα 24/7. Η υπηρεσία streaming θα κάνει πιο εύκολο για τη NASA να μοιράζεται ιστορίες καινοτομίας και εξερεύνησης με παγκόσμιο κοινό.

Ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα, το NASA+ θα περιλαμβάνει ζωντανές μεταδόσεις, ενημερώσεις αποστολών και παρασκηνιακά βίντεο όπως το NASA TV. Διαθέσιμες είναι ακόμα συλλογές από τα βραβευμένα με Emmy ντοκιμαντέρ της NASA, καθώς και νέες σειρές που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Αυτές περιλαμβάνουν τα "Space Out" και "Other Worlds", δύο ντοκιμαντέρ για τη μουσική και το διάστημα, καθώς και το τηλεσκόπιο James Webb αντίστοιχα. Θα υπάρχουν επίσης κινούμενα σχέδια όπως το "Lucy" και το "The Traveler". Μπορείς να δεις μερικά από τα τρέιλερ των νέων σειρών με μια επίσκεψη στο επίσημο κανάλι του οργανισμού, στο YouTube.

Το NASA TV έχει μεταδώσει ιστορικές στιγμές όπως οι πρώτες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb, η εκτόξευση της αποστολής Artemis στη Σελήνη, οι εκτοξεύσεις του Starship της SpaceX και άλλα, οπότε όλα αυτά πιθανότατα θα τα δούμε και στη νέα πλατφόρμα.