Νέα ταινία Karate Kid με Jackie Chan και Ralph Macchio

4 μήνες πριν
Jackie Chan and Ralph Macchio

Εκεί που το κοινό πίστευε ότι το κινηματογραφικό σύμπαν του Karate Kid δεν θα μπορούσε να επεκταθεί περισσότερο, κάτι τέτοιο συνέβη. Ο Ralph Macchio, πρωταγωνιστής της αρχικής σειράς και της τρέχουσας επιτυχημένης σειράς Cobra Kai, συνεργάζεται με τον θρύλο της δράσης, Jackie Chan από το remake του Karate Kid του 2010, για μια ολοκαίνουργια κινηματογραφική ταινία Karate Kid.

Το project αναφέρθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, αλλά οι λεπτομέρειες της πλοκής παρέμεναν ασαφείς πέρα από το ότι θα διαδραματίζεται στην καθιερωμένη συνέχεια του Karate Kid που περιλαμβάνει το Cobra Kai. Τώρα γνωρίζουμε ότι ο χαρακτήρας του Chan, ο Mr. Han, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον δάσκαλο του καράτε, Daniel LaRusso, ενσωματώνοντας επίσημα την ταινία του 2010 με τον Jaden Smith σε ένα ευρύτερο «σύμπαν» του Karate Kid.

Ο Macchio και ο Chan ανακοίνωσαν οι ίδιοι τα νέα σε ένα βίντεο που αποκαλύπτει επίσης μια ανοιχτή πρόσκληση για κάστινγκ για τον ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον ομώνυμο χαρακτήρα. Το νέο Karate Kid έρχεται στις αίθουσες στις 13 Δεκεμβρίου 2024 από τον σκηνοθέτη Jonathan Entwistle και τον σεναριογράφο Rob Lieber. Αν και η ακριβής ιστορία δεν έχει ακόμη διαρρεύσει, μπορεί κανείς να εξακριβώσει τα βασικά από την ένωση των μεσήλικων φιγούρων μέντορα που υποδύονται οι Chan και Macchio στην οθόνη. 

Η χρονική στιγμή τοποθετεί την ταινία πιθανότατα μετά την έκτη και τελευταία σεζόν του Cobra Kai που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε παραγωγή, αν και αυτό είναι μια εικασία. 

Η σειρά Karate Kid ξεκίνησε το 1984 με την κυκλοφορία της εμβληματικής ταινίας “The Karate Kid”. Αφηγείται την ιστορία του Daniel LaRusso, ενός εφήβου που μετακομίζει στη Νότια Καλιφόρνια από το Νιου Τζέρσεϊ και αντιμετωπίζει το bullying από τον Johnny Lawrence και τη συμμορία των μαθητών του καράτε. Ο συντηρητής κ. Miyagi παίρνει τον Daniel υπό την προστασία του και του μαθαίνει καράτε, καθοδηγώντας τον στο να ξεπεράσει τελικά τους νταήδες, συμμετέχοντας και κερδίζοντας το τουρνουά καράτε All Valley. 

Η τριλογία συνεχίστηκε το 1986 με το The Karate Kid Part II, όπου ο Daniel ταξίδεψε στη γενέτειρα του κ. Miyagi, την Οκινάουα της Ιαπωνίας, για να επισκεφτεί τον παλιό του έρωτα, τη Yukie, για να εμπλακεί σε μια διαμάχη δεκαετιών μεταξύ του Miyagi και ενός παλιού αντιπάλου του καράτε, του Sato. Το αποκορύφωμα ήρθε στο The Karate Kid Part III του 1989, με τον Daniel και τον Miyagi να αντιμετωπίζουν και πάλι προβλήματα από το ντότζο Cobra Kai, του οποίου ο αδίστακτος δάσκαλος Terry Silver χειραγωγεί έναν νέο μαθητή για να προσφέρει λύτρωση στον κορυφαίο μαθητή του, τον πλέον ανισόρροπο John Kreese. Οι τρεις ταινίες εδραίωσαν μια ιστορία αουτσάιντερ για την καθοδήγηση και την επιμονή μέσα από τις πολεμικές τέχνες που ενέπνευσε τις επόμενες γενιές σε κινηματογραφόφιλους και τηλεόραση.