Νέες ταινίες Lord of the Rings έρχονται από το 2026

3 μήνες πριν
lord of the rings map

Η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι το 2026 θα κυκλοφορήσει μια νέα ταινία βασισμένη στο σύμπαν του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", με επίκεντρο τον χαρακτήρα του Γκόλουμ. Ο Άντι Σέρκις, που είχε ενσαρκώσει τον Γκόλουμ στην αρχική τριλογία, θα επιστρέψει στον εμβληματικό ρόλο, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη σκηνοθεσία της ταινίας.

Ο Πίτερ Τζάκσον, σκηνοθέτης της αρχικής τριλογίας, μαζί με τις μακροχρόνιες συνεργάτιδές του, Φραν Γουόλς και Φίλιπα Μπόιενς, θα συμμετάσχουν ως παραγωγοί, επιβλέποντας κάθε στάδιο της παραγωγής. Το σενάριο, που βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, θα ακολουθήσει νέες αφηγηματικές κατευθύνσεις και θα γραφτεί από τις Γουόλς, Μπόιενς, Φίμπι Γκίτινς και Άρτι Παπαγεωργίου.

Ο προσωρινός τίτλος της ταινίας είναι "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Το Κυνήγι για το Γκόλουμ", με τον Καν Κάμινς και τον Τζοναθαν Κάβεντις να αναλαμβάνουν χρέη εκτελεστικών παραγωγών, μαζί με τον Σέρκις. Η συμφωνία για τη δημιουργία πολλαπλών ταινιών βασισμένων στα έργα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν είχε ανακοινωθεί αρχικά τον Φεβρουάριο του 2023, με τη New Line Cinema να αναλαμβάνει την παραγωγή και την Freemode να εξασφαλίζει τα δικαιώματα προσαρμογής.

Παράλληλα, μια ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο Πόλεμος των Ροχίριμ" πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Κέντζι Καμιγιάμα, τοποθετημένη 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του "Χόμπιτ".

Οι υπεύθυνοι της Warner Bros. εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συνεργασία με τον Τζάκσον, τη Γουόλς και τη Μπόιενς, επισημαίνοντας την αφοσίωσή τους στην προστασία της κληρονομιάς των έργων του Τόλκιν και στη δημιουργία ταινιών που τιμούν το λογοτεχνικό του όραμα. Από την πλευρά τους, οι Τζάκσον, Γουόλς και Μπόιενς δήλωσαν ότι αισθάνονται τιμή και προνόμιο που επιστρέφουν στη Μέση Γη, συνεργαζόμενοι με τον Σέρκις και την ομάδα της Warner Bros. σε μια ακόμη επική περιπέτεια.

Ο Σέρκις, με τη σειρά του, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του στον κόσμο της Μέσης Γης, έχοντας στο πλευρό του τους "φύλακες" της κινηματογραφικής προσαρμογής, τον Τζάκσον, τη Γουόλς και τη Μπόιενς, καθώς και την ομάδα της Warner Bros. και της WETA.

Η αρχική τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και η μεταγενέστερη τριλογία του "Χόμπιτ" που έχουμε απολαύσει και στην τηλεόραση, σε σκηνοθεσία Τζάκσον, σημείωσαν τεράστια εμπορική επιτυχία, με την πρώτη να συγκεντρώνει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και να αποσπά 17 βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου αυτού της καλύτερης ταινίας για το "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά" το 2003.