Νέος σταθμός Discovery στο APPLE Music

8 μήνες πριν
apple music discovery station

Το APPLE Music παρουσίασε έναν νέο προσωπικό ραδιοφωνικό σταθμό με την ονομασία Discovery Station, ο οποίος έχει ως στόχο να παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν περισσότερες επιλογές μέσω αλγόριθμου, παρόμοιες με αυτές του SPOTIFY. Η νέα λειτουργία, η οποία έκανε την εμφάνισή της πριν μερικές ημέρες χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν νέα μουσική που μπορεί να τους αρέσει.

Το Discovery Station βρίσκεται κάτω από την καρτέλα "Listen Now" στην κατηγορία "Stations for You" της εφαρμογής του APPLE Music. Ανακαλύφθηκε αρχικά από το APPLE Insider χάρη σε μια μικρή αλλαγή στο artwork του Personal Station, το οποίο υπάρχει εδώ και χρόνια. Το artwork άλλαξε από ένα βασικό κόκκινο κουμπί αναπαραγωγής σε ένα κινούμενο κόκκινο βέλος που δείχνει προς τα δεξιά.

Το artwork του Discovery Station είναι το αντίστροφο του Personal Station, με μπλε χρώμα και ένα ανεστραμμένο βέλος που κινείται προς τα μέσα. Με βάση τον “Προσωπικό Σταθμό”, είναι πιθανό ότι το Discovery Station είναι ένας σταθμός που δημιουργείται μέσω αλγορίθμων και παίζει μουσική που ο χρήστης δεν έχει ξανακούσει αλλά μπορεί να του αρέσει με βάση τις συνήθειές του. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί όπως η λίστα αναπαραγωγής New Music Mix, αλλά μπορεί να παίζει συνεχώς στα ακουστικά σου. Με άλλα λόγια, το Discovery Station είναι σαν το New Music Mix, αλλά πάντα με 100 εκατομμύρια πιθανά τραγούδια αντί για 25 τραγούδια εβδομαδιαίως.

Αυτού του είδους η συνεχής εμπειρία ακρόασης για την ανακάλυψη μουσικής με βάση έναν αλγόριθμο, ήταν μια από τις μεγάλες ελλείψεις του APPLE Music. Οι χρήστες μπορούσαν να ακούσουν σταθμούς με βάση το είδος, τους καλλιτέχνες ή τα τραγούδια, αλλά αυτοί δεν λάμβαναν υπόψη τα γούστα του χρήστη. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Siri δεν γνωρίζει ακόμα για το νέο αυτό σταθμό, αφού δεν υπάρχει κάποια εντολή για εκκίνηση της αναπαραγωγής του.

Το Discovery Station γίνεται διαθέσιμο σταδιακά σε όλους τους χρήστες του APPLE Music σε όλο τον κόσμο.