O Aquaman επιστρέφει

7 μήνες πριν
Aquaman 2

Ίσως το έχεις ξεχάσει, όμως το Aquaman ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του DC Extended Universe το 2019, με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Με τις ταινίες της DC να δυσκολεύονται στο box office τον τελευταίο καιρό, το επερχόμενο σίκουελ "Aquaman and the Lost Kingdom" στοχεύει να φέρει την ανατροπή όταν θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του στους κινηματογράφους. Το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον προβληματικό (τουλάχιστον) αδελφικό δεσμό μεταξύ του Aquaman του Jason Momoa και του πρώην κακού αδελφού του Orm, τον οποίο υποδύεται ο Patrick Wilson.

Η δυναμική τους έχει αλλάξει από τότε που ο Orm ήταν ο βασικός αντίπαλος στην πρώτη ταινία Aquaman. Ο Arthur ανέτρεψε τον Orm για να γίνει ο νέος βασιλιάς της Ατλαντίδας. Τώρα, το trailer δείχνει ότι έχει περάσει σημαντικός χρόνος. Ο Aquaman έχει εγκατασταθεί στον ηγετικό του ρόλο, είναι παντρεμένος και έχει ένα μικρό παιδί. Όμως ο κόσμος του καταρρέει όταν ο Black Manta επιστρέφει, αναζητώντας εκδίκηση και ανατρέποντας την ισορροπία δυνάμεων με ένα νέο επικίνδυνο όπλο.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Arthur παραχώρησε στον Orm την ελευθερία του υπό όρους, με αντάλλαγμα τη βοήθειά του ενάντια στον Black Manta, ο οποίος τώρα θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο. Παρά το παρελθόν τους, ο Orm παραδέχεται απρόθυμα ότι ο ετεροθαλής αδελφός του μπορεί να έχει τα κατάλληλα προσόντα για να κυβερνήσει τους ωκεανούς. Το εντυπωσιακό trailer αφήνει υπονοούμενα για την εξελισσόμενη σχέση τους, με τον Aquaman να προσπαθεί να συνδεθεί με τον αποξενωμένο Orm.

Η Amber Heard εμφανίζεται ελάχιστα ως Mera, ως σύζυγος δηλαδή του Aquaman και μητέρα του γιου του. Ο μειωμένος ρόλος της φαίνεται να αποτελεί απάντηση στις αντιδράσεις για τα νομικά ζητήματα της Heard με τον πρων σύζυγό της, Johnny Depp. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Wan, ανέφερε ότι η εστίαση στη δυναμική του Arthur-Orm επέτρεψε ο ρόλος της Mera να περάσει σε δεύτερη μοίρα.  

Άλλοι πρωταγωνιστές που επιστρέφουν είναι η Νικόλ Κίντμαν ως η μητέρα του Aquaman, ο Τεμουέρα Μόρισον ως ο πατέρας του, και άλλοι.