Ο χαμός ο ίδιος στο τελευταίο trailer του Furiosa, του prequel του Mad Max

1 μήνας πριν
Furiosa

Καθώς ο κόσμος κατέρρεε, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από το Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια μιας μεγάλης ορδής μηχανόβιων με επικεφαλής τον Warlord Dementus. Σαρώνοντας την Wasteland, συναντούν την Citadel στην οποία προεδρεύει ο Immortan Joe. Ενώ οι δύο τύραννοι πολεμούν για την κυριαρχία, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει το δρόμο της επιστροφής.

Αυτή είναι η επίσημη περίληψη της νέας ταινίας Mad Max, η οποία αποτελεί prequel της μεγάλης επιτυχίας Mad Max: Fury Road του 2015, με τη νέα ταινία να εξετάζει την προέλευση της άγριας πολεμίστριας που υποδύεται η Anya Taylor-Joy. Η ιστορία εξιστορεί το ταξίδι της Furiosa καθώς την παίρνουν βίαια από το ειδυλλιακό της σπίτι, τον Πράσινο Τόπο των Πολλών Μητέρων, και την σπρώχνουν στη σκληρή, αδυσώπητη ερημιά. Μαζί με την Taylor-Joy, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth και Tom Burke σε καίριους ρόλους.

Στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, η Taylor-Joy ενσαρκώνει τον εμβληματικό χαρακτήρα, με ξυρισμένο κεφάλι και το χαρακτηριστικό ρομποτικό χέρι. Τα πλάνα ξεκινούν με μια ματιά στα παιδικά χρόνια της Furiosa, όπου απεικονίζεται η απαγωγή της από μια συμμορία μοτοσικλετιστών επιδρομέων. Ως ενήλικη, ξεκινά μια αποστολή εκδίκησης ενάντια στον αινιγματικό αρχηγό της συμμορίας του Χέμσγουορθ. Θυμίζοντας το "Fury Road", το τρέιλερ υπόσχεται άφθονο μακελειό με οχήματα και εκκεντρικούς χαρακτήρες που κατοικούν στο έρημο τοπίο.

Το "Furiosa" σηματοδοτεί το πέμπτο μέρος της σειράς "Mad Max", με την πρώτη να είναι το θρυλικό Mad Max του 1979 με τον Μελ Γκίμπσον που έχουμε θαυμάζει και στην TV.  Στο τιμόνι είναι ο George Miller ως σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος μαζί με τον Nico Lathouris. Η προηγούμενη ταινία, "Fury Road", στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Tom Hardy, Charlize Theron και Nicholas Hoult, απέσπασε ευρεία αποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Συγκέντρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 380 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office και απέσπασε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφιοτήτων για καλύτερη σκηνοθεσία, εικόνα, κινηματογράφηση και οπτικά εφέ. Η ταινία θριάμβευσε τελικά στις κατηγορίες μοντάζ, ήχου, σχεδιασμού παραγωγής, μακιγιάζ και κομμωτικής και ενδυματολογίας.

Το Furiosa: A Mad Max Saga θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 24 Μαΐου 2024.