Ο James Cameron ίσως να μην εμπλακεί στα επόμενα Avatar

1 έτος πριν
Avatar Sequels

Όλος ο κόσμος περιμένει πώς και πώς το Avatar: The Way of Water, το sequel του θρυλικού πρώτου Avatar, που κάνει πρεμιέρα φέτος τον Δεκέμβριο, όμως το μυαλό του James Cameron φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα πιο μπροστά. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: το The Way of Water δεν είναι παρά το πρώτο sequel σε μια σειρά τεσσάρων ταινιών που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του franchise. O Καναδός σκηνοθέτης λοιπόν, αν και ουσιαστικά δημιούργησε τη σειρά, είναι ανοιχτός να δώσει τα ηνία της σε κάποιον άλλον στο μέλλον χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος για το πότε θα συμβεί αυτό. 

«Οι ταινίες Avatar είναι εξαιρετικά απαιτητικές και προσωπικά δουλεύω και πάνω σε ορισμένα άλλα πράγματα που είναι εξίσου συναρπαστικά», είπε ο Cameron. «Νομίζω πως με τον καιρό -και δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει έπειτα από τρεις ή τέσσερις ταινίες- θα δώσω τα σκήπτρα σε έναν σκηνοθέτη που εμπιστεύομαι για να πάρει τη θέση μου, προκειμένου να μπορέσω να κάνω άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν το ίδιο. Ή μπορεί και όχι, δεν ξέρω». Δεν τον λες και αποφασισμένο πάντως, έτσι;

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Cameron δεν είναι καν σίγουρος ότι τα τέσσερα Avatar που έχουν πάρει σειρά θα υλοποιηθούν. «Το τρίτο είναι στην παραγωγή οπότε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βγει. Ειλικρινά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε την τέταρτη και την πέμπτη ταινία γιατί έτσι θα ολοκληρώσουμε μία μεγάλη ιστορία. Το τέταρτο ειδικά είναι τέλειο. Είναι γιγαντιαίο και πραγματικά ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να το κάνω», ανέφερε, εξηγώντας ότι το μέλλον της σειράς θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της αγοράς και τις επιδόσεις των επόμενων Avatar.

Θυμίζουμε ότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε το λανσάρισμα του Avatar 3 το 2024 με το Avatar 4 να έπεται το 2026 και το Avatar 5 να κλείνει το στόρι το 2028.