Ο James McCaffrey, η φωνή του Alex Casey των Max Payne και Alan Wake 2, απεβίωσε

3 μήνες πριν
James McCaffrey

Ο James McCaffrey, ένας ηθοποιός γνωστός για τη φωνή του χαρακτήρα τίτλου στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Max Payne και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά Rescue Me, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών.  

Ο φίλος και συνάδελφος ηθοποιός του Kevin Dillon επιβεβαίωσε τα νέα το βράδυ της Κυριακής, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με το ζευγάρι με τα χέρια γύρω από τον έναν τον άλλον.  Αν και ο Dillon δεν ανέφερε την αιτία θανάτου, το Variety ανέφερε ότι ο McCaffrey είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν το θάνατό του, επικαλούμενο το διευθυντή του.

Εκτός από τη συνεισφορά του σε βιντεοπαιχνίδια όπου και χάρισε τη φωνή του, ο McCaffrey εμφανίστηκε σε αρκετά κινηματογραφικά έργα όπως The Truth About Cats & Dogs (1996), American Splendor (2003), She Hate Me (2004) και άλλα.  

Ο μεγαλύτερος και πιο γνωστός του ρόλος ήταν ίσως ως James Xavier "Jimmy" Keefe στο Rescue Me του FX, το οποίο υποδύθηκε ως βασικό μέλος του καστ κατά τους πρώτους τρεις κύκλους και στη συνέχεια σε διάφορα επεισόδια μέχρι το φινάλε το 2011.

Άλλοι τηλεοπτικοί ρόλοι για τους οποίους ήταν γνωστός ήταν οι εμφανίσεις του στα Viper, Swift Justice, Jessica Jones, As the World Turns και Sex and the City.

Η δουλειά του McCaffrey σε βιντεοπαιχνίδια επεκτάθηκε επίσης σε τίτλους όπως τα Area 51 (2005), Alone in the Dark (2008) και Alan Wake (2010), επαναλαμβάνοντας τον ρόλο (τον τελευταίο του) του Alex Casey στο Alan Wake ΙΙ του 2023.

Ο επίσημος λογαριασμός του Alan Wake II στο X (πρώην Twitter) ανέβασε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον McCaffrey το πρωί της Δευτέρας, μαζί με μια όμορφη φωτογραφία του αστέρα με μαύρο κοστούμι. Το συνοδευόμενο tweet ανέφερε: "Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι με την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας φίλου και συνεργάτη James McCaffrey, της εμβληματικής φωνής του Max Payne και Alex Casey. Το αξιοσημείωτο ταλέντο του όχι μόνο έδωσε ζωή στους χαρακτήρες μας αλλά άφησε και μια ανεξίτηλη επιρροή στην κοινότητά μας. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του σε αυτή τη στιγμή της απώλειας”.