Ο Jason Momoa έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Minecraft

2 έτη πριν
Jason Mamoa

Στο πρόσωπο του Jason Momoa φαίνεται πως βρήκαν το «μεγάλο» όνομα που αναζητούσαν για τον ρόλο του πρωταγωνιστή οι συντελεστές της ταινίας Minecraft. Όπως ακούγεται έντονα στο Hollywood, οι ατζέντηδες του γνωστού ηθοποιού βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις με τη Warner Bros. προκειμένου να είναι εκείνος που θα ενσαρκώσει τον κεντρικό ήρωα της ταινίας -όποιος κι αν είναι αυτός.

Η αλήθεια είναι πως λεπτομέρειες για την ταινία δεν έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστές -κάτι λογικό αφού ακόμα δεν έχει αρχίσει καν η παραγωγή της. Από τα ελάχιστα που γνωρίζουμε, σεναριακά ο Ender Dragon ετοιμάζεται να καταστρέψει τον κόσμο του Overworld μέχρι που μια ομάδα από adventurers αναλαμβάνει δράση. Θεωρητικά ο γεννημένος στη Χαβάη Momoa (Baywatch: Hawaii, Game of Thrones, Batman v Superman: Dawn of Justice, Justice League, Aquaman, Dune) θα πρέπει να έχει τον ρόλο του επικεφαλής τους αν και το υπόλοιπο καστ παραμένει προς ώρας άγνωστο.

Το σενάριο της βασισμένης στο ομώνυμο video game ταινίας υπογράφουν οι Chris Bowman, Hubbel Palmer και Markus Persson με τον τελευταίο να είναι ο δημιουργός του παιχνιδιού και ιδρυτής της Mojang, του στούντιο που επιμελήθηκε την ανάπτυξή του (και αργότερα, το 2014, εξαγοράστηκε από τη Microsoft έναντι του ποσού των $2,5 δισ.). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jared Hess (Napoleon Dynamite, Masterminds, Murder Among the Mormons) ενώ στην παραγωγή συναντάμε τους Mary Patent, Roy Lee, Jon Berg, Cale Boyter, Jon Spaihts, Lydia Winters και Vu Bui (την είχε ξεκινήσει η Jill Messick η οποία δυστυχώς πέθανε το 2018).

Το παιχνίδι Minecraft έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του πριν από περίπου μία δεκαετία και συγκεκριμένα το 2011 και είναι γνωστό για την τεράστια ελευθερία κινήσεων που προσφέρει στους παίκτες, έτσι ώστε εκείνοι να δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους. Αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα video games όλων των εποχών, αριθμώντας πάνω από 140 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση.