Ο Jim Carrey μάλλον αποσύρθηκε από την υποκριτική

2 έτη πριν
Jim Carrey

Είθισται οι βαρύγδουπες δηλώσεις που πραγματοποιούνται την πρωταπριλιά να περνούν στα… ψιλά, καθώς κατά πάσα πιθανότητα γίνονται στο πλαίσιο της ημέρας. Μόνο που στην περίπτωση του Jim Carrey τα πράγματα μάλλον δεν είναι έτσι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την πρεμιέρα -την ίδια μέρα- του Sonic The Hedgehog 2, ο δημοφιλής κωμικός αποκάλυψε την πρόθεσή του να βάλει τέλος στην καριέρα του ως ηθοποιός, έπειτα από μία διαδρομή 40 ετών. Πολλοί περίμεναν ότι επρόκειτο για φάρσα όμως μέχρι τώρα διάψευση δεν έχει υπάρξει…

«Βασικά, αποσύρομαι. Ναι, κατά πάσα πιθανότητα. Το λέω σοβαρά», απάντησε σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να σταματήσει την υποκριτική. «Εξαρτάται. Αν οι άγγελοι μου φέρουν ένα σενάριο γραμμένο με χρυσά γράμματα που με κάνει να πιστέψω πως θα είναι όντως σημαντικό να δει ο κόσμος να υλοποιείται ως ταινία, μπορεί να το σκεφτώ, όμως για την ώρα θα κάνω ένα διάλειμμα», συνέχισε. «Μ’ αρέσει η ήρεμη ζωή μου, μ’ αρέσει να ζωγραφίζω, μ’ αρέσει η πνευματική ζωή που διάγω και νιώθω πως -κι αυτό είναι κάτι που ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ καμία διασημότητα να αναφέρει- φτάνει. Έκανα αρκετά, είμαι εντάξει».

Θυμίζουμε ότι ο Jim Carrey έκανε ήδη ένα μεγάλο -για τα δεδομένα του- διάλειμμα την περίοδο 2016-2020. Μετά τα Dumb and Dumber To και Dark Crimes του 2016, η επόμενη δουλειά του ήταν το Sonic The Hedgehog το 2020 και φέτος το sequel του. Η καριέρα του χαρισματικού ηθοποιού ξεκίνησε το 1983 και «απογειώθηκε» τη δεκαετία του 90 και ειδικότερα το 1994 όταν και πρωταγωνίστησε στις ταινίες: Ace Ventura: Pet Detective, Η Μάσκα και Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν με το Batman Forever (1995), το The Cable Guy (1996), το The Truman Show (1998), το Bruce Almighty (2003), την Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού (2004), τον Αριθμό 23 (2007) και πολλές ταινίες ακόμα στις οποίες ο Jim Carrey είτε έπαιξε, είτε δάνεισε τη φωνή του.