Ο Κάσπερ το φαντασματάκι γίνεται τηλεοπτική σειρά

1 έτος πριν
Κάσπερ το φαντασματάκι

Μία νέα σειρά με πρωταγωνιστή τον Κάσπερ το φαντασματάκι (ή ορθότερα Κάσπερ το φιλικό φαντασματάκι όπως είναι η ακριβής ονομασία του από το Casper the Friendly Ghost) ετοιμάζει το αμερικανικό δίκτυο Peacock. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, αφού το σενάριο που υπογράφει η Wu Kai-yu (δημιουργός της σειράς The Ghost Bride) θέλει μία νέα οικογένεια να καταφθάνει στην πόλη Eternal Falls, εκεί όπου ο Κάσπερ ξεκινά να ξετυλίγει το κουβάρι μίας ιστορίας γεμάτης με ξεχασμένα μυστικά. Το στόρι της σειράς θα είναι κομματάκι πιο σκοτεινό σε σχέση με τις ταινίες του Κάσπερ των τελευταίων δεκαετιών. Λεπτομέρειες σχετικά με το καστ της σειράς δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει ευρεία χρήση CGI εφέ προκειμένου να αποδοθεί όπως πρέπει το μικρό φάντασμα.

Ο Κάσπερ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Friendly Ghost το μακρινό 1945. Μέχρι το 1959 πρωταγωνίστησε σε συνολικά 55 παρόμοιες παραγωγές. Το μεγάλο του comeback έγινε κάμποσα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1995 στην ταινία Casper της Universal με πρωταγωνίστρια την πιτσιρίκα τότε Christina Ricci. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο φιλμ από τον Sean McNamara, τα Casper: A Spirited Beginning και Casper Meets Wendy τη διετία 1997-1998, για να έρθουν ακόμα δύο ταινίες, το Casper’s Haunted Christmas του 2000 και το Casper’s Scare School του 2006.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η διαδρομή των πνευματικών δικαιωμάτων του Κάσπερ, όσον αφορά στην κινηματογραφική του παρουσία την τελευταία 20ετία. Αρχικά αυτά βρίσκονταν στην κατοχή της Harvey Entertainment μέχρι και το 2001. Τη χρονιά εκείνη όμως, η Harvey εξαγοράστηκε από την Classic Media στην οποία προφανώς πήγαν και τα σχετικά δικαιώματα. Το 2012 ωστόσο είχαμε ακόμα μία εξαγορά, καθώς η Classic Media κατέληξε στη DreamWorks. Το… ταξίδι ολοκληρώθηκε το 2016 με την NBCUniversal να κάνει δικιά της τη DreamWorks και μαζί της και τον Κάσπερ!