Ο Ncuti Gatwa είναι ο νέος Doctor Who

1 έτος πριν
Ncuti Gatwa

Σπουδαία νέα για τους λάτρεις του Doctor Who, καθώς το BBC ανακοίνωσε πως ο Ncuti Gatwa θα είναι ο νέος πρωταγωνιστής της σειράς. Ο Gatwa έρχεται να ανατικαταστήσει τη Jodie Whittaker και θα αποτελέσει τον πρώτο μη λευκό ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον περίφημο «Δόκτορα». Το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023 με τον ίδιο να γίνεται έτσι ο 14ος Doctor Who.

Από το ξεκίνημα της βρετανικής σειράς το 1963 μέχρι και σήμερα, τον ρόλο του Doctor έχουν παίξει αρκετοί ηθοποιοί, κάτι που έτσι κι αλλιώς επιτρέπει το ίδιο το σενάριο της σειράς με τον πρωταγωνιστή να έχει τη δυνατότητα να αλλάζει την εμφάνιση αλλά και την προσωπικότητά του. Η αρχή έγινε με τον William Hartnell για να ακολουθήσουν κατά σειρά οι Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker, Peter Davison, Colin Baker, Sylvester McCoy, Paul McGann, Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi και Jodie Whittaker.

O Ncuti Gatwa γεννήθηκε στη Ρουάντα το 1992 έχοντας καταγωγή από τη Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του με μικρούς ρόλους στα Bob Servant και Stonemouth (τηλεοπτικές παραγωγές αμφότερα), όμως έγινε γνωστός από τον ρόλο του Eric Effiong στη σειρά Sex Education. Ακολούθησαν οι ταινίες Horrible Histories: The Movie – Rotten Romans και The Last Letter from Your Lover ενώ συμμετέχει σε ακόμα δύο παραγωγές: την ταινία Barbie και τη σειρά Masters of the Air. Έχει αποσπάσει ένα βραβείο BAFTA Scotland (για την ερμηνεία του το 2020) και τρεις υποψηφιότητες BAFTA (ανδρικού κωμικού ρόλου το 2020, 2021 και 2022).

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Gatwa θεωρείται εκ των πλέον ανερχόμενων ηθοποιών, διαθέτοντας ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό, κάτι που σαφέστατα έπαιξε ρόλο στην απόφαση της παραγωγής όσον αφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Doctor Who. Η γνωστή σειρά sci-fi άλλωστε μαγνητίζει ξανά το ενδιαφέρον και η παρουσία του Gatwa θα τη βοηθήσει ακόμα περισσότερο.