Ο νέος σχεδιασμός του Spotify έχει κάτι από TikTok, Instagram και…YouTube

1 έτος πριν
Spotify dashboard

Το Spotify επανασχεδιάζει την κεντρική αρχική οθόνη της εφαρμογής του, προσπαθώντας να διευκολύνει τους χρήστες να βρίσκουν νέο υλικό για να ακούσουν αλλά και να παρακολουθήσουν. Ο νέος σχεδιασμός δίνει μεγάλη έμφαση στις εικόνες και την κάθετη κύλιση, μετατρέποντας την αρχική οθόνη από ένα σύνολο εξώφυλλων άλμπουμ σε μια ροή που μοιάζει πολύ περισσότερο με το TikTok και το Instagram. Καθώς κάνεις κύλιση, το Spotify ελπίζει επίσης να διευκολύνει την ανακάλυψη νέου περιεχομένου σε όλο το οικοσύστημα του Spotify.

Η νέα εμφάνιση, την οποία το Spotify ανακοίνωσε στην εκδήλωση Stream On, είναι σαφής απόδειξη του είδους της εταιρείας (και του προϊόντος) που θέλει να γίνει το Spotify. Τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε podcasts, audiobooks, live ήχο και πολλά άλλα, όλα σε μια προσπάθεια να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μουσική εφαρμογή. Η εταιρεία θέλει επίσης να είναι ένα σπίτι για τους δημιουργούς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Spotify, Daniel Ek, δήλωσε το 2021 ότι ελπίζει να έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια "audio creators " στην πλατφόρμα. Το Spotify πιέζει επίσης εδώ και χρόνια για να πραγματοποιήσει podcasts βίντεο και τώρα παρακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το YouTube να τα καταφέρνει.

Αναμενόμενα, όλα αυτά μαζί είναι πολλά για να χωρέσουν σε μια ενιαία εφαρμογή που ονομάζεται Spotify. Το Spotify βρίσκεται σε μια φαινομενικά αμείλικτη προσπάθεια να ωθήσει τους ανθρώπους προς περιεχόμενο που είναι πιο διαφοροποιημένο και πιο κερδοφόρο, πράγμα που συχνά σήμαινε ότι δυσκολεύει την ακρόαση μουσικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο νέος σχεδιασμός της εφαρμογής φαίνεται ότι εν μέρει αποσκοπεί στη δημιουργία περισσότερου αφιερωμένου χώρου για όλα αυτά τα νέα είδη περιεχομένου. Το Spotify προσπαθεί εδώ και χρόνια να βρει τρόπους να βάλει τα podcasts, τη μουσική και όλα τα υπόλοιπα δίπλα-δίπλα, αλλά φαίνεται να αναγνωρίζει ότι η καλύτερη απάντηση είναι να δώσει σε κάθε πράγμα περισσότερο χώρο για να “αναπνεύσει”.