Ο Σρεκ επιστρέφει το Πολύ Πολύ Μακρινό 2026

1 μήνας πριν
shrek 5 movie logo

Η DreamWorks Animation ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του αγαπημένου πράσινου ήρωα και των φίλων του στη μεγάλη οθόνη με το "Shrek 5". Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Ιουλίου 2026, φέρνοντας τους θεατές ξανά στο μαγικό βασίλειο του Πολύ Πολύ Μακρινού.

Οι πρωταγωνιστές που έδωσαν ζωή στους χαρακτήρες στις προηγούμενες ταινίες θα επιστρέψουν στους ρόλους τους. Ο Mike Myers θα δανείσει και πάλι τη φωνή του στον Σρεκ, η Cameron Diaz στη Φιόνα και ο Eddie Murphy στον Γάιδαρο. Η επιστροφή των αρχικών ηθοποιών υπόσχεται να διατηρήσει την οικεία ατμόσφαιρα και το χιούμορ που αγάπησε το κοινό.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο όπου ο Σρεκ και οι φίλοι του έχουν έντονη παρουσία στα θεματικά πάρκα, συγκεκριμένα στο DreamWorks Land του Universal Studios Orlando. Επιπλέον, το τέλος της ταινίας "Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία" υπαινίχθηκε την επιστροφή του χαρακτήρα στο Πολύ Πολύ Μακρινό, προετοιμάζοντας το έδαφος για το "Shrek 5".

Παρόλο που η συμμετοχή του Antonio Banderas ως Παπουτσωμένος Γάτος δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, η εμφάνισή του στην επερχόμενη ταινία θεωρείται πιθανή, δεδομένου του υπαινιγμού στο τέλος της τελευταίας του ταινίας. Υπάρχουν επίσης ελπίδες για την επιστροφή του χαρακτήρα Perrito, τον οποίο υποδύθηκε ο Harvey Guillén και κέρδισε το κοινό με την ερμηνεία του.

Ο Eddie Murphy, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Collider, αποκάλυψε ότι η παραγωγή του "Shrek 5" έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ηθοποιός ανέφερε ότι έχει ολοκληρώσει την ηχογράφηση για την πρώτη πράξη της ταινίας και ότι η παραγωγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, ο Murphy αποκάλυψε ότι ο χαρακτήρας του Γαϊδάρου θα πρωταγωνιστήσει σε δική του ταινία. Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Θα κάνουμε ένα Shrek και ένα Donkey [ταινία]". Η είδηση για μια ξεχωριστή ταινία με επίκεντρο τον Γάιδαρο προσθέτει ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό στους θαυμαστές της σειράς.

Η ανακοίνωση του "Shrek 5" έρχεται σε μια εποχή όπου οι συνέχειες κλασικών ταινιών κινουμένων σχεδίων γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Η DreamWorks φαίνεται να ακολουθεί μια στρατηγική επέκτασης του σύμπαντος του Shrek, αξιοποιώντας την αγάπη του κοινού για τους χαρακτήρες και την ιστορία.

Η επιστροφή της σειράς Shrek στη μεγάλη οθόνη αναμένεται να προσελκύσει τόσο το νοσταλγικό κοινό που μεγάλωσε με τις αρχικές ταινίες, όσο και μια νέα γενιά θεατών. Η DreamWorks έχει την ευκαιρία να εισαγάγει τον κόσμο του Shrek σε ένα νέο κοινό, ενώ παράλληλα ικανοποιεί τους παλιούς θαυμαστές.