Tom Cruise - Νέα ταινία με γυρίσματα στο διάστημα

2 έτη πριν
Διενθνής Διαστημικός Σταθμός

Στην ερώτηση «πού μπορεί να φτάσει ένας ηθοποιός προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ρόλου», η απάντηση κατά τον Tom Cruise είναι… «στα αστέρια»! Και το εννοούμε κυριολεκτικά. Η βρετανική εταιρεία Space Entertainment Enterprise ή SEE ανακοίνωσε πως όχι μόνο έχει αναλάβει την παραγωγή της επόμενης ταινίας του Tom Cruise η οποία θα έχει κόνσεπτ διαστημικό αλλά για να πετύχει όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερα αποτελέσματα, προτίθεται να στείλει τον 59χρονο σήμερα ηθοποιό πράγματι στο διάστημα!

Αν το παραπάνω σου τράβηξε την προσοχή, περίμενε γιατί έχει κι άλλο. Ουσιαστικά η ταινία του Cruise δεν είναι παρά ένα τμήμα ενός ευρύτερου πλάνου. Η SEE, βλέπεις, συνεργάζεται με την Axiom Space η οποία και σχεδιάζει μία εμπορική επέκταση για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στο πλαίσιο αυτής, ο σταθμός θα αποκτήσει έναν χώρο που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για σκοπούς ψυχαγωγίας. Στο διάστημα 2024-2028 ο Axiom Station θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση κάθε λογής event -αθλητικά, μουσικά, κινηματογραφικά, livestreaming κ.α. Το 2028 ο σταθμός Axiom θα αποσυνδεθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Επιστρέφοντας στην ταινία του Tom Cruise τώρα, το budget της είναι $200 εκατ., ποσό που αν επιβεβαιωθεί θα τη βάλει στη λίστα με τις ακριβότερες παραγωγές (στην κορυφή της οποίας βρίσκεται το Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides με $379 εκατ.). Η λογική βέβαια λέει πως ο… λογαριασμός θα είναι αρκετά ψηλότερος αφού μόνο η θέση του Cruise στην κάψουλα Crew Dragon της SpaceX με την οποία και θα πάει στο διάστημα στοιχίζει γύρω στα $55 εκατ. Η SEE μάλιστα αναζητά «συμπαίκτες», κάτι πάντως που με βάση το background των στελεχών της (πολλά προέρχονται από το HBO και τη Viacom) αλλά και τον θόρυβο που έχει προκληθεί δε θα δυσκολευτούν να βρουν.

Τα νέα επιβεβαίωσε και η NASA η οποία ανέφερε πως συνεργάζεται με την Axiom Space. Η τελευταία μάλιστα έχει ήδη συμφωνήσει μαζί της αλλά και με τη SpaceX για αποστολές ανθρώπων της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η πρώτη της αποστολή, Axiom-1 θα γίνει τον Μάρτιο με το Crew Dragon.