Οι καλύτερες ταινίες του Bruce Willis

2 έτη πριν
Bruce Willis ταινίες

Τα νέα για την απόσυρση του Bruce Willis από την ενεργό δράση έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία στον λαμπερό κόσμο του Hollywood. Η οικογένεια του δημοφιλούς ηθοποιού ανακοίνωσε το φινάλε της καριέρας του τελευταίου, έπειτα από τη διάγνωσή του με αφασία, μία εγκεφαλική διαταραχή που επηρεάζει την ικανότητα της επικοινωνίας του ατόμου. Τα συμπτώματα της αφασίας διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανάλογα με τον ακριβή της τύπο, ωστόσο έχουν αντίκτυπο στις γνωστικές ικανότητες και στην περίπτωση του Willis, δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει την υποκριτική.

O Bruce Willis γεννήθηκε το 1955 στην τότε Δυτική Γερμανία και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1978. Έχει κάνει δύο γάμους, με τη Demi Moore (παντρεύτηκαν το 1987 και χώρισαν το 2000) και την Emma Hemming (παντρεύτηκαν το 2009) και έχει πέντε παιδιά. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε 144 παραγωγές ενώ έχει και το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Hollywood. Ορισμένοι δε από τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει στην πολύχρονη καριέρα του, έχουν μείνει στην ιστορία.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον John McClane των Die Hard σε μία από τις πιο καλτ χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών; Αλησμόνητη έχει μείνει εξ άλλου η ερμηνεία του στο Sin City όπου επισκίασε τόσο τον Mickey Rourke, όσο και τον Clive Owen. Τα 90s ήταν ίσως η καλύτερη δεκαετία του Bruce Willis στη μεγάλη οθόνη αφού τότε ήταν που ενσάρκωσε τον γιατρό Ernest Menville στο Death Becomes Her (1992), τον Butch Coolidge στο Pulp Fiction (1994), τον James Cole στο 12 Monkeys (1995), τον Korben Dallas στο Πέμπτο Στοιχείο (1997), τον Harry S. Stamper στο Armageddon (1998) και τον Malcolm Crowe στην Έκτη Αίσθηση (1999).

Δυνατή ήταν και η εμφάνισή του στο Unbreakable όπου παρέα με τον Samuel L. Jackson συνέθεσαν ένα υπέροχο δίδυμο. Ταινίες όπως Ο Τελευταίος Πρόσκοπος, Alpha Dog και η σειρά RED μπορεί να μη σάρωσαν όσον αφορά στις κριτικές, αποτελούν όμως εξαιρετικά δείγματα του εύρους της υποκριτικής ικανότητας του Willis. Ο τελευταίος ήταν μέλος της «dream team» των Expendables όπως και εκείνης του Ocean’s Twelve ενώ έχει δανείσει τη φωνή του σε αρκετές ταινίες κινουμένων σχεδίων (βλ. Over the Hedge, The LEGO Movie 2).