Οι τρεις Spider-Man του No Way Home αναπαριστούν το γνωστό meme

2 έτη πριν
spider-man no way home

Τα memes αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ποπ κουλτούρας πια. Στην εποχή που τα πάντα διαδίδονται με την ταχύτητα του φωτός μέσω διαδικτύου, οι ιδέες, συμπεριφορές ή στυλ που αντιπροσωπεύει ένα meme γίνονται σε χρόνο μηδέν viral, παίζοντας τον ρόλο τους στην ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Μιλώντας για memes λοιπόν, δεν μπορεί να μην έχεις πετύχει κάπου online εκείνο με τους τρεις Spider-Man να δείχνουν ο ένας τον άλλον.

Αυτό που ίσως να μην ξέρεις, είναι πως η σκηνή προέρχεται από ένα επεισόδιο του καρτούν Spider-Man από το 1968 (!) και πως κανονικά περιελάμβανε όχι τρεις αλλά δύο φιγούρες που φορούσαν τη στολή του Spider-Man. Ο τρίτος προστέθηκε πολύ αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στο 2011 από κάποιον που αποφάσισε να επεξεργαστεί το πρωτότυπο. Το meme που κυριάρχησε και χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον πια, αφορά την έκδοση με τους τρεις Spider-Man.

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις, ώρα να πάμε στο προκείμενο. Η τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο super hero, Spider-Man: No Way Home, ετοιμάζεται να διατεθεί ψηφιακά (22 Μαρτίου) και σε μορφή Blu-ray (12 Απριλίου) και καθώς πλησιάζουμε προς τις σπουδαίες μέρες, η Marvel είπε να μας κάνει ένα δωράκι. Πώς; Μα φυσικά ζητώντας από τους τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας, Tobey Maguire, Andrew Garfield και Tom Holland, να αναπαραστήσουν το θρυλικό meme και μάλιστα χωρίς να φορούν τις μάσκες τους, έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε ποιος είναι ποιος!

Το αποτέλεσμα είναι απλά ξεκαρδιστικό με τους τρεις Peter Parker να κοπιάρουν τη σκηνή μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας -με τις εκφράσεις των προσώπων τους να είναι όλα τα λεφτά. Βέβαια στο επεισόδιο του 1968 που λέγαμε πιο πάνω, ο ένας από τους δύο Spider-Man ήταν ψεύτικος, εν αντιθέσει με το ενσταντανέ της Marvel όπου και οι τρεις είναι αληθινοί (δε θα σου πούμε τι και πώς, να δεις την ταινία αν δεν το έχεις κάνει ήδη!).