Όλα όσα ανακοινώθηκαν στη D23 της DISNEY

1 έτος πριν

Η D23, το ετήσιο event της DISNEY συνηθίζει να μας δίνει αρκετές σημαντικές ειδήσεις, κάτι που, εδώ που τα λέμε, δεν προκαλεί κι ιδιαίτερη εντύπωση, δεδομένων των IP που έχει πια στα χέρια της η αμερικανική εταιρεία. Τι ξεχωρίζουμε από τις φετινές ανακοινώσεις; Έχουμε και λέμε:

Αρχικά είχαμε νέα για το prequel του The Lion King που ανακοίνωσε ο Barry Jenkins πριν από περίπου δύο χρόνια. Το Mufasa: The Lion King θα μας διηγηθεί την ιστορία του πατέρα του Simba ο οποίος ξεκίνησε ως ένα ορφανό λιονταράκι για να αναρριχηθεί με τα χρόνια στην κορυφή του ζωικού βασιλείου. Μάλιστα τα γεγονότα του θα εξελίσσονται σε δύο περιόδους: κατά τα παιδικά χρόνια του Mufasa και στο σήμερα, με τον Rafiki, τον Timon και τον Pumbaa να διηγούνται την ιστορία του θρυλικού βασιλιά σε ένα μικρό λιονταράκι.

Η MARVEL μας παρουσίασε το καστ της επικείμενης ταινίας Thunderbolts: Sebastian Stan (The Winter Soldier), Florence Pugh (Yelena Belova/Black Widow II), David Harbour (Red Guardian), Wyatt Russell (John Walker/USAgent), Hannah John-Kamen (Ghost), Olga Kurylenko (Taskmaster) και Julia Louis-Dreyfuss (Contessa). Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν του χρόνου και η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου του 2024. Ακόμα, παρακολουθήσαμε απόσπασμα από το Black Panther: Wakanda Forever, το Ironheart, το Ant-Man and the Wasp: Quantumania, το Werewolf by Night και το Secret Invasion.

Στα νέα της PIXAR, έχουμε την ανάπτυξη του sequel του Inside Out. Με τον εμπνευσμένο (not) τίτλο Inside Out 2, η ταινία θα εκτυλίσσεται στο μυαλό της Riley η οποία πλέον είναι έφηβη (στο τέλος της πρώτης ταινίας ήταν 12 χρονών) και έχει αναπτύξει νέα συναισθήματα που όσο να ‘ναι θα παίξουν τον ρόλο τους. Η ταινία θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2024. Αξίζει να σημειώσουμε πως η PIXAR δουλεύει σε άλλα δύο φιλμ: το Elemental που θα κάνει την εμφάνισή του τον Ιούνιο του 2023 και το Elio που προορίζεται για το 2024.

Ο James Cameron μπορεί να μην είχε ένα νέο τρέιλερ, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να μας μεταφέρει στην Pandora των Avatar προβάλλοντας μια σειρά από τρισδιάστατες σκηνές του The Way of Water. Ο ίδιος ο Cameron δεν ήταν παρών, ωστόσο το κενό του κάλυψαν -και με το παραπάνω- οι Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver και Stephen Land. Θυμίζουμε πως το Avatar: The Way of Water αποτελεί το πρώτο από μια σειρά φιλμ αφιερωμένων στο Avatar και κυκλοφορεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Είδαμε, τέλος, και τα πρώτα πλάνα από το επερχόμενο Indiana Jones 5 το οποίο πάντως ακόμα δεν έχει επίσημο τίτλο. Αυτό δεν εμπόδισε ουδόλως τον Harrison Ford να δηλώσει συγκινημένος πως πρόκειται για μια ανθρώπινη ιστορία και μία «φοβερή ταινία» ενώ προανήγγειλε πως θα αποτελέσει και την τελευταία φορά που ενσαρκώνει τον διάσημο αρχαιολόγο.