The Batman: 2 ώρες και 55' η ταινία του Matt Reeves

2 έτη πριν
The Batman Matt Reeves

Ετοιμάσου για… μαραθώνιο! Η ταινία The Batman του Matt Reeves με τον Robert Pattinson στον ρόλο του πρωταγωνιστή θα έχει διάρκεια που θα πλησιάζει τις τρεις ώρες ή για να είμαστε ακριβείς, δύο ώρες και 55 λεπτά.

Αν τα σχετικά δημοσιεύματα -από καλά πάντως πληροφορημένες πηγές- ευσταθούν, τότε θα μιλάμε μακράν για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία με κεντρικό ήρωα τον Batman και τη δεύτερη μεγαλύτερη με σούπερ ήρωες γενικώς μετά το Avengers: Endgame (τρεις ώρες και ένα λεπτό). Θεωρητικά το ρεκόρ θα μπορούσε να ανήκει στην περυσινή ταινία Zack Snyder’s Justice League που ουσιαστικά επρόκειτο για τη Director’s Cut έκδοση του Justice League του 2017 και είχε διάρκεια τέσσερις ώρες και δύο λεπτά (!) αλλά δε βγήκε ποτέ στο σινεμά (προβλήθηκε η απλή έκδοση των δύο ωρών).

Σε ό,τι αφορά τις ταινίες του Batman, το Batman Forever του Joel Schumacher (1995) είχε διάρκεια δύο ωρών και ενός λεπτού ενώ περνώντας στο έργο του Christopher Nolan, το The Dark Knight έφτασε τις δύο ώρες και 32 λεπτά ενώ το The Dark Knight Rises ανέβασε τη σχετική επίδοση στις δύο ώρες και 44 λεπτά.  Σε γενικές γραμμές πάντως οι ταινίες είθισται να έχουν διάρκεια γύρω στις δυόμισι ώρες το πολύ (με συγκεκριμένες εξαιρέσεις) και αυτό για να επιτρέπουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προβολών στους κινηματογράφους μέσα στη μέρα.

Εν πάση περιπτώσει, ο Robert Pattinson φαίνεται πως… έχει πολλά να πει στην επικείμενη ταινία των Warner Bros. και DC -κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 4 Μαρτίου. Το στόρι του φιλμ εστιάζει στην αρχή της… καριέρας του Bruce Wayne ως σούπερ ήρωας, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με ουκ ολίγους από τους εγκληματίες που έχουμε δει σε κόμικς και ταινίες. Το καστ είναι επιπέδου… all star, καθώς περιλαμβάνει τον Paul Dano στον ρόλο του Riddler, τη Zoe Kravitz σε αυτόν της Catwoman και τον Colin Farrell ως Penguin.