«Πάτωσε» στην επανεμφάνισή του στα σινεμά το Morbius

1 έτος πριν
morbius

Το Morbius αποτελεί περίπτωση που θα μείνει στην ιστορία. Το βασισμένο στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel spin-off του Spider-Man, βλέπεις έκανε πρεμιέρα όχι μία αλλά δύο φορές, καταφέρνοντας κάτι μοναδικό: να τα πάει χάλια και στις δύο! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σαν ιδέα, το Morbius είχε γεννηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 90, παρ’ όλο που χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 15 χρόνια έως ότου ξεκινήσει η υλοποίησή του. Ήταν τότε που η Sony αποφάσισε να στήσει ένα ολόκληρο σύμπαν γύρω από τον Spider-Man, ξεκινώντας με το Venom το 2018. Το Morbius ήρθε αμέσως μετά, με τον Jared Leto στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Avi Arad στην παραγωγή.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα την 1η Απριλίου και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγε και ιδιαίτερα καλά. Είχε έσοδα $163 εκατ. παγκοσμίως (για να καταλάβεις, η κορυφαία ταινία για φέτος, το Doctor Strange in the Multiverse of Madness ξεπέρασε τα $388 εκατ.), κάτι που σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο κολακευτικές κριτικές (στο Metacritic η ταινία έχει μέσο όρο βαθμολογιών 35% ενώ στο Rotten Tomatoes βρίσκεται στο 17% με το κοινό πάντως να της έχει χαρίσει 68% και 71% αντίστοιχα), ανάγκασαν τη Sony να την αποσύρει κακήν κακώς.

Η πορεία του Morbius ήταν τέτοια που δεν άργησε να γίνει meme και κάπως έτσι στη Sony άρχισαν να… ελπίζουν. «Βρε λες»; Ήταν η σκέψη που έκαναν πολλοί στην εταιρεία πριν πάρουν την απόφαση να λανσάρουν για δεύτερη φορά την ταινία! Μέχρι κι ο ίδιος ο Leto πήρε μέρος στην καμπάνια προώθησής της, πριν αυτή παίξει εκ νέου σε περισσότερους από 1000 κινηματογράφους. Το αποτέλεσμα; Έσοδα μόλις $85.000 τη δεύτερη πρώτη της Παρασκευή και πορεία χειρότερη από αυτή της πρεμιέρας της.

Κάτι μας λέει πως οι μέρες του Morbius στα σινεμά είναι μετρημένες και αυτή τη φορά χωρίς επιστροφή.