Πέθανε ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh!, Kazuki Takahashi

1 έτος πριν
Yu-Gi-Oh!

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Kazuki Takahashi, δημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων και του παιχνιδιού με κάρτες Yu-Gi-Oh!. Όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το πτώμα του άνδρα βρέθηκε στις ακτές της Οκινάουα, του μεγαλύτερου νησιού, στα νότια της χώρας. Φορούσε εξοπλισμό κατάδυσης όπως μάσκα και βατραχοπέδιλα με την ιατροδικαστική εξέταση να αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες του θανάτου του.

Ο Takahashi ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής manga στις αρχές της δεκαετίας του 80 με τη δουλειά του να δημοσιεύεται σε διάφορα περιοδικά της εποχής για δύο δεκαετίες. Το Yu-Gi-Oh! ήρθε στη ζωή το 1996 με την αρχική πρόθεση του Takahashi να είναι η δημιουργία ενός manga τρόμου. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είχε καμία σχέση με το πλάνο του βέβαια αλλά εν τέλει η ιδέα των μαχών χωρίς κανείς ωστόσο να τραυματίζεται, του φάνηκε ενδιαφέρουσα και έτσι την κράτησε.

Αυτό που άρεσε στον Takahashi όσον αφορά στα επιτραπέζια και τα παιχνίδια με κάρτες ήταν η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, κάτι που κατά τον ίδιο είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να επιτευχθεί διαδικτυακά. Ο ίδιος, φανατικός gamer στα νιάτα του -αλλά και ως ενήλικας- προσπάθησε να μεταδώσει μέσω του έργου του την αγάπη του για τα παιχνίδια. Αυτή άλλωστε ήταν κι η ιδέα του Yu-Gi-Oh! με τον κεντρικό ήρωα, Yugi, ένα αδύναμο αγόρι, να μετατρέπεται σε έναν πανίσχυρο ήρωα όταν έπαιζε.

Το Yu-Gi-Oh! ως franchise περιλαμβάνει πέραν του αρχικού manga και του βασισμένου σε αυτό anime, κάμποσα anime spinoffs, θεατρικά έργα, ταινίες, video games και ένα παιχνίδι με κάρτες. Το τελευταίο, σήμερα, 23 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα παιχνίδια με κάρτες παγκοσμίως. Μέχρι τις αρχές του 2021 υπολογίζεται πως είχαν πουληθεί πάνω από 35 εκατ. κάρτες παγκοσμίως με τον τζίρο να ξεπερνά τα €7 δισ.