Οι καλύτερες ξένες σειρές για binge watching τον Φεβρουάριο

2 έτη πριν
Oι καλύτερες ξένες σειρές

Φεβρουάριος. Το κρύο είναι τσουχτερό, οι μέρες μικρές και οι νύχτες μεγάλες. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να κάτσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και να αφιερωθείς ψυχί τε και σώματι στις αγαπημένες σου σειρές -και ευτυχώς για ‘σένα, τα όσα θα είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού είναι πολλά και διάφορα.

Ξεκινάμε με το Cobra Kai το οποίο έρχεται να αναβιώσει το θρυλικό Karate Kid των 80s. Δεν έχει σημασία αν ζούσες τότε ή ανήκεις στη νεότερη γενιά. Θα το απολαύσεις όπως και να ‘χει -απλά αν είσαι στους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία θα νιώσεις ένα σκίρτημα βλέποντας το beef του Johnny Lawrence και του Danny LaRusso να αναβιώνει. Η σειρά ξεκίνησε την πορεία της στο YouTube, για να καταλήξει τελικά στα χέρια του Netflix όπου και γνωρίζει παγκόμια επιτυχία. Ένα από τα συστατικά της επιτυχίας της είναι η επιστροφή διαφόρων ηθοποιών από την τριλογία των ταινιών του Karate Kid, φέρνοντας στο νου μας χαρακτηριστικές σκηνές.

Συνεχίζουμε με το Yellowjackets το οποίο είναι ό,τι πιο κοντά στο Lost θα βρεις σήμερα στην τηλεόραση με μία βασική διαφορά ωστόσο: το στόρι του εξελίσσεται σε δύο timelines. Το πρώτο είναι στο 1996, όταν και συνέβη το αεροπορικό ατύχημα γύρω από το οποίο περιστρέφεται η πλοκή του και το δεύτερο είναι στο σήμερα, με τις πρωταγωνίστριες να έχουν συνεχίσει τις ζωές τους. Στους κεντρικούς ρόλους συναντάμε σημαντικά ονόματα του Hollywood όπως τη Juliette Lews και τη Christina Ricci, σε ρόλους έκπληξη!.

Το Dexter: New Blood είναι η πραγματοποίηση μίας επιθυμίας που είχαμε για χρόνια. Μια δεκαετία αφότου ο Dexter Morgan χάθηκε στον τυφώνα Laura, σε ένα από τα χειρότερα -κατά πολλούς- φινάλε μιας πολυαγαπημένης σειράς, κάνει και πάλι την εμφάνισή του στα προάστια της Νέας Υόρκης. Το τι ζητάει εκεί, θα το μάθεις παρακολουθώντας τα 10 επεισόδιά του και ίσως, -ίσως λέμε- νοιώσεις μια εξιλέωση για εκείνο το τελευταίο επεισόδιο.

Εξίσου δυνατό είναι και το Expanse, μία σειρά η οποία διαδραματίζεται στον 24ο αιώνα με τις σχέσεις μεταξύ Γης και Άρη να είναι τεταμένες. Ο λόγος είναι ότι σε μερικούς αιώνες από τώρα η τεχνολογικά εξελιγμένη ανθρωπότητα έχει αποικήσει σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και συνεχίζει να επεκτείνεται χωρίς σταματημό. Το Amazon έσωσε τη σειρά μετά από το κόψιμό της από το αρχικό δίκτυο που μεταδίδονταν, ολοκληρώνοντας την ιστορία με μια τελευταία σεζόν η οποία μεταδίδεται στην υπηρεσία Prime Video.

Το Archive 81 είναι ακόμα ένα «διαμάντι» που ήρθε από το πουθενά και έχει κερδίσει το κοινό. Μπόλικη δόση μυστηρίου, έξυπνη πλοκή και ο Mamoudou Athie στον ρόλο της ζωής του. Σύμφωνα με το Netflix, ο Dan Turner αναλαμβάνει μια δουλειά για να αποκαταστήσει μια συλλογή από κατεστραμμένες βιντεοκασέτες από το 1994, μια εργασία που θα πάει όμως αρκετά στραβά. 

Στο εντελώς άλλο άκρο βρίσκεται το Peacemaker με τον John Cena το οποίο είναι σκέτη παράνοια -με την καλή όμως έννοια. Συνεχίζοντας από εκεί που μας άφησε η ταινία "The Suicide Squad", η συγκεκριμένη σειρά δεν ακολουθεί τους παραδοσιακούς όρους, κάτι λογικό όταν πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο James Gunn.

Το Book of Boba Fett δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας που ξέρουμε ότι ως γνήσιος φαν του Star Wars δεν πρόκειται να το χάσεις. Αποτελεί στην ουσία ένα spin-off του The Mandalorian, την μεγάλης επιτυχίας της υπηρεσίας Disney+, και περιλαμβάνει τον κυνηγό επικηρυγμένων Boba Fett, όπως τον γνωρίσαμε στην "Επιστροφή των Jedi".

Και μιας που το γυρίσαμε στους ήρωες και υπερήρωες, δε γίνεται να μη σου προτείνουμε το Hawkeye στο οποίο οι Jeremy Renner και Hailee Steinfeld δίνουν ρέστα σε μια σειρά με χριστουγεννιάτικο κλίμα. Το παρελθόν χτυπάει την πόρτα του γνωστού Avenger με το τόξο ο οποίος θα πρέπει να κλείσει ανοιχτές πληγές, έχοντας όμως και σημαντική βοήθεια.

Καλή απόλαυση!