Πόσο καλά εξοπλισμένος είσαι εν όψει Eurovision;

11 μήνες πριν
heart gesture in concert

Είναι πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που η μουσική γεμίζει τον αέρα και ο ενθουσιασμός είναι αισθητός. Ναι, σωστά μάντεψες, ήρθε η ώρα για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Από το 1956 όταν και διοργανώθηκε για πρώτη φορά (με μοναδική εξαίρεση το 2020 λόγω πανδημίας) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events στη μουσική βιομηχανία, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Πολλοί από εμάς θα συγκεντρωθούμε στα σπίτια μας, με τους φίλους και την οικογένειά μας, για να παρακολουθήσουμε τις ερμηνείες στις μεγάλες τηλεοράσεις μας.

Ο διαγωνισμός της Eurovision δεν είναι απλώς ένας μουσικός διαγωνισμός - είναι ένα υπερθέαμα ψυχαγωγίας. Από τα περίτεχνα σκηνικά μέχρι τα εκθαμβωτικά κοστούμια και τις χορογραφίες, κάθε πτυχή του σόου (γιατί περί σόου πρόκειται) έχει σχεδιαστεί για να γοητεύσει και να ενθουσιάσει το κοινό. Τα ίδια τα τραγούδια είναι συχνά πιασάρικα και αξέχαστα -και δεν μιλάμε μόνο για την μουσική τους αξία- με ένα μείγμα ειδών, στυλ και σκηνικής παρουσίας που εξασφαλίζει ότι υπάρχει κάτι για όλους. 

Αυτό όμως που πραγματικά κάνει τη Eurovision να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά της να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Είτε υποστηρίζεις τη χώρα σου είτε απλώς απολαμβάνεις το θέαμα με την οικογένεια ή με την παρέα σου, πρόκειται για μια γιορτή της μουσικής, του πολιτισμού που ενσαρκώνει κατά πολλούς το πνεύμα της Ευρώπης.

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που πρέπει να γνωρίζεις. Στην πρώτη διοργάνωση του 1956 συμμετείχαν μόλις επτά χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ελβετία), αριθμός που μέσα σε μία πενταετία είχε υπερδιπλασιαστεί με την είσοδο ακόμα εννέα (Αυστρία, Δανία και Ηνωμένο Βασίλειο το 1957, Σουηδία το 1958, Μονακό το 1959, Νορβηγία το 1960, Φινλανδία, Ισπανία και Γιουγκοσλαβία το 1961). Η Ελλάδα μας έκανε το ντεμπούτο της το 1974 (με το «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου» της Μαρινέλλας, καταλαμβάνοντας την 5η θέση) ενώ η τελευταία χώρα που εμφανίστηκε στην Eurovision ήταν η Αυστραλία το 2015 (η οποία μάλιστα είχε προσκληθεί για μία και μόνο χρονιά με αφορμή τα 60α γενέθλια της Eurovision αλλά εν τέλει έμεινε).

Η ελληνική παρουσία στη Eurovision έχει να επιδείξει αρκετές σημαντικές στιγμές με κορυφαία όλων φυσικά το My Number One της Έλενας Παπαρίζου που κατέκτησε την 1η θέση στο φεστιβάλ του Κιέβου το 2005 με 230 πόντους. Η χώρα μας έχει βρεθεί τρεις φορές ακόμα στην πρώτη τριάδα: το 2001 με τους Antique και το Die for You, το 2004 με τον Σάκη Ρουβά (κάνοντας μάλιστα ρεκόρ συγκομιδής πόντων με 252) και το Shake It και το 2008 με το Secret Combination της Καλομοίρας. Αξίζει δε, να θυμηθούμε ότι στο παρελθόν η Ελλάδα έχει εκπροσωπηθεί στη Eurovision από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως την Άννα Βίσση, την Ελπίδα, τον Πασχάλη, την Καίτη Γαρμπή, τη Σοφία Βόσσου και την Τάνια Τσανακλίδου.

Όσο για φέτος; Τα ελληνικά χρώματα στη Liverpool Arena του Λίβερπουλ θα αναλάβει να αναδείξει στις 11 Μαΐου στον δεύτερο ημιτελικό και -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου ο Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι What They Say. Σε μουσική και στίχους του ίδιου, το κομμάτι είναι εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και επιλέχθηκε πρώτο από την κριτική επιτροπή της ΕΡΤ και κοινό για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Καλή τύχη Βίκτωρα!

Πάτα «play» και απόλαυσε!

Ο πιο fun διαγωνισμός τραγουδιού βρίσκεται λοιπόν προ των πυλών, κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο Σαββατόβραδο έχεις την τέλεια αφορμή για να μαζέψεις την παρέα και να απολαύσετε όλοι μαζί τον φετινό τελικό! Θα πρέπει να έχεις φροντίσει όμως να εξοπλιστείς καλά προηγουμένως και εδώ είναι που ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ κερδίζει επάξια το… δωδεκάρι σου! Το καλύτερο; Αγοράζοντας τηλεόραση από €349 και άνω, θα πάρεις πέντε χρόνια δωρεάν εγγύηση για να ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο.  Έλα να δούμε τηλεοράσεις που θα αναβαθμίσουν την όλη εμπειρία θέασης και μάλιστα σε συνδυασμό με soundbars, έτσι ώστε τα κομμάτια του φεστιβάλ να ακούγονται «καμπάνα» στο σαλόνι σου!

TOSHIBA QA5D63DG

Εμπιστεύσου την τεχνολογία QLED και δε θα χάσεις! Η πρόταση της TOSHIBA στις 43, 50 και 55 ίντσες είναι μία από τις καλύτερες που θα βρεις στην αγορά. Προσφέρει εξαιρετική εικόνα με Dolby Vision HDR ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Quantum Dot για ανυπέρβλητη αντίθεση, φοβερή φωτεινότητα και ασυναγώνιστη ευκρίνεια. Τρέχει Android TV έτσι ώστε να βρεις τα πατήματά σου σε χρόνο μηδέν.

Συνδύασέ τη με το soundbar ASB-6WSW της AKAI για υπέροχο και δυναμικό ήχο με συνδεσιμότητα Bluetooth και λειτουργία ραδιοφώνου.

TCL P635

Στις 43, τις 50 και τις 55 ίντσες, η P635 της TCL είναι μία έξυπνη τηλεόραση με άριστη σχέση τιμής/απόδοσης. Υποστηρίζει HDR και Dolby Audio, αναπαράγοντας κάθε τύπου περιεχόμενο με κορυφαία ευκρίνεια, χρώματα σε φυσικές αποχρώσεις και απόλυτα ομαλή κίνηση. Ενσωματώνει Android TV προσφέροντας μία οικεία και συνάμα ασφαλή εμπειρία χρήσης, ενώ έρχεται με τρεις θύρες HDMI 2.1 για να συνδέσεις κάθε σου συσκευή -media player, κονσόλα κλπ.

Συνδύασέ τη με το εκπληκτικό soundbar Cinema SB170 της JBL, ένα ηχοσύστημα 2.1 καναλιών συνολικής ισχύος 220 W με ασύρματο subwoofer και συνδεσιμότητα Bluetooth που θα σου χαρίσει ασύγκριτο ήχο ό,τι κι αν παίζει, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

F&U FLA20H & FLS32226

Η F&U FLA20H είναι ό,τι πρέπει για το σαλόνι σου. Στις 40 ή τις 50 ίντσες, θα σου χαρίσει υπέροχη εικόνα, έτσι ώστε να απολαύσεις όλους τους performers της Eurovision -και όχι μόνο- στα 1080p. Τρέχει Android TV έτσι ώστε να έχεις μία ευχάριστη και γνώριμη εμπειρία χρήσης ενώ θα συνδεθεί στη στιγμή με το Wi-Fi και τις Bluetooth συσκευές σου. Εναλλακτικά υπάρχει η FLS32226, μία πιο συμπαγής και εξίσου προσιτή λύση στις 32 ίντσες, που χαρίζει εικόνα υψηλής ευκρίνειας σε ανάλυση HD και πλούσια χρώματα.

Συνδύασέ τη με το soundbar CASB-320 της CRYSTAL AUDIO, μία value for money επιλογή 2.1 καναλιών με συνολική ισχύ 320 W που συνδυάζει τον ποιοτικό ήχο με την άνετη εμπειρία χρήσης.

PHILIPS PUS8007 Ambilight

Κάνε level up σε κάθε εμπειρία ψυχαγωγίας σου, από την Eurovision αυτής της εβδομάδας και τα αγαπημένα σου video games, μέχρι αθλητικά γεγονότα, σειρές και ταινίες με τη PHILIPS PUS8007 Ambilight. Επίλεξε μεταξύ 43, 50, 55 και 65 ιντσών και ζήσε την εμπειρία του φωτισμού Ambilight με τις έξυπνες λυχνίες LED στις τρεις πλευρές της τηλεόρασης να δημιουργούν μία οπτική πανδαισία. Προσφέρει ανάλυση 4Κ υποστηρίζοντας παράλληλα πληθώρα HDR φορμά όπως Dolby Vision, HDR10+ και HLG.

Συνδύασέ τη με το soundbar TAB5305 επίσης από τη PHILIPS. Πρόκειται για ένα ηχοσύστημα 2.1 καναλιών με ασύρματο subwoofer και μέγιστη ισχύ 140 W που θα πλαισιώσει άριστα την κρυστάλλινη εικόνα της τηλέορασης.

LG UQ750006LF

Ένα πραγματικά «πανέξυπνο» μοντέλο, η LG UQ75006LF έρχεται στις 43, 50, 55, 65 και 75 ίντσες εξοπλισμένη με τον πανίσχυρο επεξεργαστή α5 Gen5 και AI για επιβλητικές εμπειρίες θέασης σε ανάλυση 4K. Θα συνδεθεί στο οικιακό σου δίκτυο στη στιγμή, επιτρέποντάς σου παράλληλα να την ελέγξεις με τη δύναμη της φωνής σου. Έλα πιο κοντά στο αγαπημένο σου περιεχόμενο χάρη στο ThinQ AI και απόλαυσε ζωηρά, πεντακάθαρα χρώματα με υποστήριξη HDR10 Pro και 4K upscale σε περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης.

Συνδύασέ τη με το soundbar LG S40Q για ήχο Dolby Audio 2.1 με ασύρματο subwoofer και συνολική ισχύ 300 W που θα γεμίσει τον χώρο σου.

SAMSUNG QEQ60B

Μία 4K smart TV τεχνολογίας QLED από τη SAMSUNG, θα τη βρεις σε μεγέθη 43, 50, 55, 65 και 75 ιντσών προκειμένου να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου και τον χώρο σου. Θα σου χαρίσει σπουδαία εικόνα με ολοζώντανα χρώματα σε ρεαλιστικούς τόνους, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να κάνει upscale το περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης. Υποστηρίζει HDR10 Pro ενώ έρχεται και με το εκπληκτικό Filmmaker Mode για να απολαμβάνεις τις ταινίες όπως τις οραματίστηκαν οι δημιουργοί τους.

Συνδύασέ τη με το soundbar HW-Q60B της SAMSUNG για ήχο 3.1 καναλιών με ασύρματο subwoofer και κορυφαία απόδοση με υποστήριξη Dolby Atmos και DTS Virtual:X.