Το πρώτο trailer του "Alien: Romulus" του Fede Alvarez υπόσχεται επιστροφή στον τρόμο του διαστημικού franchise

4 εβδομάδες πριν
alien romulus

Σε μια συναρπαστική εξέλιξη για τους οπαδούς του franchise "Alien", την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το πρώτο teaser για την επερχόμενη ανεξάρτητη ταινία του Fede Alvarez, "Alien: Romulus". Το teaser υποδηλώνει μια επιστροφή στον απογυμνωμένο διαστημικό τρόμο που έκανε το αρχικό "Alien" (1979) και το sequel του "Aliens" (1986) τόσο αγαπημένα κλασικά φιλμ της τηλεόρασης.

Ο Alvarez, γνωστός για τη δουλειά του στα "Don't Breathe" και "Evil Dead", ανακοινώθηκε ως σκηνοθέτης αυτής της νέας "Alien" συνέχειας το 2019. Η είδηση αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτες αντιδράσεις από τους οπαδούς, ιδιαίτερα μετά τα απογοητευτικά "Prometheus" (2012) και "Alien: Covenant" (2017). Ωστόσο, η συμμετοχή του Alvarez υποδήλωνε μια πιθανή διόρθωση της πορείας του franchise και το teaser φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτή την κατεύθυνση.

Το "Alien: Romulus" διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων του "Alien" και του "Aliens", ακολουθώντας μια ομάδα νεαρών αποίκων του διαστήματος, οι οποίοι συναντούν το εφιαλτικό Xenomorph κατά τη διάρκεια της αναζήτησης ενός εγκαταλελειμμένου διαστημικού σταθμού. Η ιστορία διαδραματίζεται αφού η Έλεν Ρίπλεϊ, η μοναδική επιζήσασα του "Νοστρόμο", κατέστρεψε το αρχικό Xenomorph και μπήκε σε ύπνωση μαζί με τη γάτα της, τον Τζόνζι, αλλά πριν ξυπνήσει 57 χρόνια αργότερα για να πολεμήσει περισσότερα Xenomorph και να προστατεύσει το νεαρό ορφανό, τον Νιουτ.

Η ταινία διαθέτει ένα εντυπωσιακό καστ, με την Cailee Spaeny ("Priscilla", "Pacific Rim: Uprising") να πρωταγωνιστεί ως Rain Carradine, την Isabela Merced ("The Last of Us") ως Kay και τον David Jonsson ("Murder Is Easy") ως Andy. Οι Archie Renaux ("Shadow and Bone"), Spike Fearn ("Aftersun") και Aileen Wu συμπληρώνουν το καστ σε ρόλους που δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Αν και οι λεπτομέρειες της πλοκής παραμένουν ελάχιστες, το teaser προσφέρει εντυπωσιακές ματιές στον τρόμο που περιμένει τους χαρακτήρες. Πανικόβλητες κραυγές για βοήθεια, διαπεραστικές κραυγές και ένα πλάνο ενός τοίχου γεμάτου αίματα δίνουν τον τόνο για τον τρόμο που θα ακολουθήσει. Σύντομα πλάνα του πληρώματος που προσπαθεί να ξεφύγει από μια τεράστια απειλή, παρέχουν μια ανατριχιαστική πρώτη ματιά της επιστροφής του Xenomorph στη μεγάλη οθόνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το teaser υιοθετεί τη μινιμαλιστική αισθητική που έκανε το αρχικό "Alien" τόσο αποτελεσματικό. Αποκαλύπτοντας ακριβώς όσα χρειάζονται για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον χωρίς να αποκαλύψει πολλά, το teaser αποδεικνύει ότι μερικές φορές τα λιγότερα είναι περισσότερα όταν πρόκειται για τη δημιουργία προσμονής και τρόμου.

Η ταινία κάνει ντεμπούτο στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Αύγουστου στις ΗΠΑ και κάπου εκεί θα πρέπει να την περιμένουμε και στη χώρα μας.