Black Adam - Το πρώτο trailer και ο αντισυμβατικός υπερήρωας

1 έτος πριν
black adam

Ο Dwayne "The Rock" Johnson μπαίνει κατευθείαν στη δράση στο πρώτο trailer για την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του Black Adam.

Αυτό το μήνα, η DC έδωσε στη δημοσιότητα το δίλεπτο trailer, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πιο εμπορικός ηθοποιός τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ. Ο Black Adam δεν είναι ένας ακόμα υπερήρωας αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια η παρουσία του στα κόμικ μπορεί να θεωρηθεί «αντιηρωική» με ηθικά διφορούμενες αποφάσεις.

Από τις πρώτες σκηνές του trailer, ο 5.000 ετών πολεμιστής ξαναγεννιέται στον σύγχρονο κόσμο με υπεράνθρωπη δύναμη και την ικανότητα να πετάει. Το trailer  για την ταινία του DC Extended Universe δείχνει τον Black Adam να γρονθοκοπεί ένα αεροπλάνο αλλά και να κρατάει σε άλλη σκηνή έναν πύραυλο την ώρα που εκρήγνυται. Στο βίντεο γίνεται αναφορά και στο ηθικό δίλημμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Black Adam καθώς ο Dr. Fate (τον οποίο υποδύεται ο Pierce Brosnan) τον ενημερώνει ότι έχει δύο επιλογές. «Μπορείς να γίνεις ο καταστροφέας αυτού του κόσμου ή μπορείς να γίνεις ο σωτήρας του» του αναφέρει επιδεικτικά.

Το trailer δίνει στους φίλους του ήρωα και της DC Comics μια γεύση από το backstory του Black Adam, αποκαλύπτοντας ότι κάποτε ήταν σκλάβος, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τον τάφο του στον οποίο είναι φυλακισμένος εδώ και 5.000 χρόνια. Εκτός από το να δούμε τον Johnson ως Black Adam, το trailer περιλαμβάνει και άλλους χαρακτήρες, όπως τον Hawkman του Aldis Hodge, τον Atom Smasher του Noah Centineo και τον Cyclone της Quintessa Swindell.

Παράλληλα ο Johnson χρησιμοποίησε το λογαριασμό του στο Instagram για να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του για την υποστήριξή τους, καθώς ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του ως Black Adam, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ο εχθρός του Shazam - τον οποίο υποδύεται ο Zachary Levi στο DC Extended Universe.

Το να υποδυθεί τον συγκεκριμένο “υπερήρωα” της DC αποτελούσε ένα project του Johnson τα τελευταία 10 χρόνια ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει ότι ο ρόλος του Black Adam ήταν «διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο έχω παίξει ποτέ στην καριέρα μου». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ως παιδί, ο Superman ήταν ο ήρωας που πάντα ήθελα να γίνω. Αλλά, λίγα χρόνια συνειδητοποίησα ότι αυτός ήταν ο ήρωας, που δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω. Ήμουν πολύ επαναστάτης, πολύ ατίθασος, αντίθετος στις συμβάσεις και την εξουσία. Ο Black Adam είναι ένας επαναστατικός, μοναδικός υπερήρωας, που θα κάνει πάντα αυτό που είναι σωστό για τους ανθρώπους - αλλά το κάνει με τον δικό του τρόπο».

Το "Black Adam", σε σκηνοθεσία Jaume Collet-Serra (Jungle Cruise), θα προβληθεί στους κινηματογράφους παγκοσμίως από τις 21 Οκτωβρίου.