Rihanna: Το «πρόσωπο» του Super Bowl μετά από πέντε χρόνια

1 έτος πριν
Rihanna

Το επόμενο Super Bowl LVII (57ο) είναι προ των πυλών, με το αθλητικό γεγονός να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 στο Glendale της Arizona. Κάθε χρόνο, στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού των playoff του NFL, ένας δημοφιλής καλλιτέχνης αναλαμβάνει να κάνει ένα φαντασμαγορικό σόου για τα 15 λεπτά του ημιχρόνου τραβώντας εκατομμύρια βλέμματα, κάτι που προφανώς εκμεταλλεύονται και οι χορηγοί.

Ο νέος χορηγός του σόου αυτού, η Apple Music, ανακοίνωσε στο Twitter το πρόσωπο που θα ψυχαγωγήσει το κοινό στο ημίχρονο. Η ανακοίνωση ήταν λιτή, όμως αρκούσε για να εντυπωσιάσει: μια απλή τελεία συνόδευε μια εικόνα, στην οποία ένα χέρι κρατάει μια μπάλα αμερικανικού φούτμπολ – όμως το χέρι ανήκει στην μοναδική Rihanna.

Τελευταία φορά που είδαμε την πασίγνωστη τραγουδίστρια να κάνει κάτι παρόμοιο, ήταν όταν εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με τον DJ Khaled στο πλαίσιο των βραβείων Grammy 2018. Είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στα Super Bowl των 2018 και 2019, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αθλητή του NFL, Colin Kaepernick, ο οποίος γονάτισε κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου σε έναν αγώνα το 2016 με στόχο να στρέψει την προσοχή των θεατών στο θέμα της φυλετικής ανισότητας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Rihanna είχε δηλώσει το 2019, μιλώντας στο Vogue, πως υπάρχουν κάποια πράγματα στην οργάνωση με τα οποία δεν συμφωνεί, συνδέοντας έτσι και το γεγονός με τον Kaepernick.

Ωστόσο, έκτοτε έχει αναλάβει την οργάνωση η Roc Nation, η δισκογραφική του Jay-Z με την οποία έχει συμβόλαιο η Rihanna από το 2014. Επομένως, είναι εύλογο να υποθέσει κανείς πως τα ζητήματα που την προβλημάτιζαν ως προς την οργάνωση του Super Bowl έχουν πλέον λυθεί.

Η Apple Music ανέλαβε ως μεγάλος χορηγός για τα επόμενα χρόνια, αφότου η τεράστια δεκαετής συμφωνία με την Pepsi έληξε, και το Super Bowl του 2023 θα είναι το πρώτο σόου για την εταιρεία πίσω από τα iPhone και πολλά άλλα. Μάλιστα, με την Rihanna να ετοιμάζει το ένατο άλμπουμ της μετά από πολυετή αναμονή (τελευταία κυκλοφορία ήταν το Anti, του 2016), το κοινό ίσως πάρει μια «γεύση» από τη μουσική της στο ημίχρονο του τελικού.