Ολοκληρωμένες σειρές για binge-watching τον Φεβρουάριο

2 έτη πριν
Oλοκληρωμένες σειρές

Τα κρύα δεν τελείωσαν, οι διακοπές είναι ακόμα μακρυά και συν τοις άλλοις το πορτοφόλι σου δε διάγει και τις καλύτερες μέρες του.

Ναι, ο Φεβρουάριος δεν είναι κι ό,τι καλύτερο όμως δε χρειάζεται να τα βάφεις μαύρα: ακόμα κι έτσι είναι η τέλεια περίοδος για να κάτσεις σπίτι και να απολαύσεις με την ησυχία σου σειρές που έγραψαν ιστορία! Κανείς δε μίσησε ποτέ το binge-watching, την παρακολούθηση δηλαδή επεισοδίων μιας σειράς το ένα μετά το άλλο και αυτή είναι και η πρότασή μας για τον μήνα που διανύουμε. Για να μη σε… ταλαιπωρήσουμε μάλιστα, ψάξαμε και βρήκαμε επικές σειρές που έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου να τις δεις μονοκοπανιά, από το πρώτο ως το τελευταίο τους επεισόδιο!

Έτοιμος;

Big Bang Theory (12 σεζόν, 279 επεισόδια)

ΟΚ, το πιθανότερο είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει δει πια το Big Bang Theory, όμως το καλό με το δημιούργημα των Chuck Lorre και Bill Prady είναι πως βλέπεται άνετα ξανά και ξανά (και ξανά). Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην ταυτιστείς με έναν εκ των έξι πρωταγωνιστών, καθώς θα τους παρακολουθείς να μπλέκουν σε απίθανες περιπέτειες αλλά και να εξελίσσονται ως προσωπικότητες σεζόν με τη σεζόν. Η geek παρέα που έκανε τους nerds μόδα εγγυάται τριψήφιο αριθμό ωρών γέλιου.

Game of Thrones (8 σεζόν, 73 επεισόδια)

Ο χειμώνας ήρθε στο Westeros και η σειρά που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο στους δέκτες του για οκτώ συναπτές σεζόν, είναι πλέον διαθέσιμη για να τη… ρουφήξεις μονομιάς! Άφησε το έργο των David Benioff και D. B. Weiss να σε παρασύρει στον κόσμο του George R. R. Martin, μέσα από μία ιστορία γεμάτη ίντριγκα, προδοσίες, λυκοφιλίες και συγκρούσεις με φόντο τον Σιδηρούν Θρόνο του King’s Landing. Το high fantasy στα καλύτερά του μέσα από ένα μικρό έπος που έχει τα πάντα.

How I Met Your Mother (9 σεζόν, 208 επεισόδια)

Πόσο συγκλονιστική και πολυποίκιλη μπορεί να είναι η ερωτική ζωή του Ted Mosby; Τι θα ‘λεγες να μας τη διηγηθεί ο ίδιος μέσα από τις εννέα σεζόν του How I Met Your Mother; Πρόκειται για μία πανέξυπνη σύλληψη αφού ο πρωταγωνιστής ουσιαστικά διηγείται τη ζωή του στο παρελθόν και τον τρόπο με τον οποίο γνώρισε τη γυναίκα που μετέπειτα θα γινόταν η μητέρα των παιδιών του. Η σειρά κέρδισε συνολικά 10 βραβεία Emmy ενώ αποτέλεσε την έμπνευση ακόμα και για spin-offs (δες το How I Met Your Father με τις Kim Cattrall και Hilary Duff).

The Man in the High Castle (4 σεζόν, 40 επεισόδια)

Ετοιμάσου να τα δεις όλα. Το The Man in the High Castle βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Philip K. Dick και μέσα από τις τέσσερις σεζόν του θα σε μεταφέρει σε έναν κόσμο στον οποίο οι δυνάμεις του Άξονα κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ΗΠΑ έχουν χωριστεί στα δύο και περάσει στην κατοχή Γερμανίας και Ιαπωνίας, ο Αδόλφος Χίτλερ ζει και βασιλεύει αν και σε προχωρημένη ηλικία, ενώ μια σειρά από ξεχασμένες ταινίες έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Έπαθες πλάκα;

Fawlty Towers (2 σεζόν, 12 επεισόδια)

Κλασικό αλλά σε καμία περίπτωση ξεπερασμένο, το Faulty Towers είναι σαν το παλιό, καλό κρασί: όσο περνούν τα χρόνια, βλέπεται με την ίδια -ή και περισσότερη- ευκολία! Ο John Cleese δίνει ρέστα ως Basil Fawlty, ένας στριφνός και μονίμως στην τσίτα ιδιοκτήτης ενός μικρού ξενοδοχείου στη δυτική Αγγλία. Το καστ συμπληρώνουν η γυναίκα του, Sybil, η καμαριέρα Polly και ο σερβιτόρος Manuel, προκαλώντας πηγαίο γέλιο μέσα από απίθανες καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από χιούμορ που αντέχει στον χρόνο. Βλέπεται πανεύκολα.

Lucifer (6 σεζόν, 93 επεισόδια)

Ακόμα και ο διάολος κάποια στιγμή βαριέται! Έτσι και ο Lucifer Morningstar, αποφάσισε πως αντί να κάθεται στην κόλαση, θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν ανέβει στη Γη προκειμένου να μάθει καλύτερα τους ανθρώπους -και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για τον διάβολο από την πόλη των αγγέλων, το  Λος Άντζελες! Βασισμένο στην ομώνυμη σειρά κόμικς, το Lucifer χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο μέρη: οι πρώτες τρεις σεζόν έπαιξαν στο Fox, με το Netflix να παίρνει τα δικαιώματα και να το ανασταίνει για άλλες τόσες έπειτα από μία μικρή παύση.

WandaVision (1 σεζόν, 9 επεισόδια)

Το WandaVision είναι αυτό που λέμε miniseries. Με μία μόνο σεζόν και εννέα επεισόδια όλα κι όλα, μπορείς να το ξεκινήσεις και να το ολοκληρώσεις την ίδια μέρα. Βασισμένο στον κόσμο της Marvel, εστιάζει στη Wanda Maximoff/Scarlett Witch και τον Vision, καθώς το ζεύγος ζει… ζωή χαρισάμενη με βάση τουλάχιστον τις επιθυμίες της πρώτης. Με σαφή retro vibes αλλά και απόλυτη προσήλωση στις αρχές του MCU, διαδραματίζεται αμέσως μετά τα γεγονότα του Avengers: Endgame προλειαίνοντας το έδαφος για το επερχόμενο Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Parks and Recreation (7 σεζόν, 126 επεισόδια)

Amy Poehler, Jim O’Heir και Nick Offerman πρωταγωνιστούν σε ένα αλήστου μνήμης sitcom που σατιρίζει με τον πλέον ευφάνταστο τρόπο το πώς οι αμερικανικές τοπικές Αρχές προσεγγίζουν το θέμα των πάρκων και του πρασίνου, της πολεοδομικής ανάπλασης και της ρυμοτομίας. Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν βαρετά μέχρι αηδίας αλλά πίστεψέ μας, το Parks and Recreation βρίσκει τον τρόπο να προκαλέσει άφθονο γέλιο. Με πλήθος βραβείων και 14 συνολικά υποψηφιότητες για Emmy, να είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις τέλεια μαζί του.

True Detective (3 σεζόν, 24 επεισόδια)

Για ‘σένα που ψάχνεις μια σειρά μυστηρίου, το True Detective είναι ό,τι πρέπει. Επί της ουσίας πρόκειται για ανθολογία, αφού η κάθε του σεζόν είναι αυτόνομη, διαθέτοντας διαφορετική υπόθεση και πρωταγωνιστές. Κοινό χαρακτηριστικό τους, ο τρόπος με τον οποίο θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση ως το φινάλε. Στην πρώτη σεζόν, το δίδυμο McConaughey-Harrelson έχει την τέλεια χημεία. Στη δεύτερη ισχύει κάτι ανάλογο με τους Farrell και Vaughn ενώ στην τρίτη και τελευταία, ο Mahershala Ali το παίρνει πάνω του και καταπλήττει.

Breaking Bad (5 σεζόν, 62 επεισόδια)

Ένας καθηγητής χημείας διαγιγνώσκεται με καρκίνο του πνεύμονα και στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την οικογένειά του, καταφεύγει στην παραγωγή και τη διακίνηση μεθαμφεταμίνης. Ο Bryan Cranston ενσαρκώνει τον Walter White, έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους χαρακτήρες τηλεοπτικών σειρών, ο οποίος με τη βοήθεια του πρώην μαθητή του, Jesse Pinkman (Aaron Paul) διεισδύει ολοένα και πιο βαθιά στον υπόκοσμο. Φοβερή από κάθε άποψη σειρά, ενέπνευσε κι άλλες ακόμα (Better Call Saul, El Camino: A Breaking, Bad Movie) μετά το φινάλε της.