Το SPOTIFY δοκιμάζει την πολύ χρήσιμη λειτουργία Offline Mix

10 μήνες πριν
Spotify dashboard

Η δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming μουσικής, το SPOTIFY δοκιμάζει επιτέλους και επίσημα μια λίστα αναπαραγωγής τραγουδιών που εμπλουτίζεται αυτόματα με μερικά από τα πρόσφατα αγαπημένα σου τραγούδια, προκειμένου να έχεις πρόσβαση σ’ αυτά ακόμα και όταν δεν έχεις πρόσβαση στο Internet.

Σε tweet του, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του SPOTIFY, Daniel Ek, δήλωσε ότι το SPOTIFY δοκιμάζει το "Your Offline Mix" χωρίς να δώσει όμως κάποια επιπλέον πληροφορία για τη νέα λειτουργία. Για την ώρα πάντως δεν είναι σαφές πότε η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη νέα λειτουργία.

Όπως υποδηλώνει το screenshot που δημοσίευσε ο Ek, αυτές οι λίστες αναπαραγωγής μπορούν να αποθηκεύουν μουσική με χρόνο ακρόασης πολλών ωρών. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε στιγμές που πρόκειται να επιβιβαστείς σε μια πτήση αλλά ξεχάσες να κατεβάσεις μουσική. Ως υπενθύμιση, το SPOTIFY σου επιτρέπει ήδη να κατεβάζεις λίστες αναπαραγωγής για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης.

Tweets από ορισμένους χρήστες υποδηλώνουν ότι έχουν ήδη δει αυτή τη λειτουργία να εμφανίζεται στους λογαριασμούς τους χωρίς να είναι σαφές σε ποιες χώρες το SPOTIFY θα κάνει διαθέσιμο το offline mix. Επιπλέον, υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με τη διαθεσιμότητα της λειτουργίας για όσους χρησιμοποιούν το δωρεάν συνδρομητικό πακέτο της υπηρεσίας. 

Το 2020, η Jane Manchun Wong που ασχολείται με το reverse engineering, ανακάλυψε ότι το SPOTIFY εργαζόταν πάνω σε μια λειτουργία offline mix, η οποία όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ωστόσο, με την επίσημη επιβεβαίωση του Ek, η λειτουργία θα πρέπει να είναι σε καλό δρόμο για να είναι διαθέσιμη στους χρήστες στο άμεσο μέλλον.

Η ανταγωνιστική υπηρεσία του SPOTIFY, το YouTube Music, διαθέτει ήδη μια λειτουργία "Offline mixtape". Επιπλέον, η υπηρεσία που ανήκει στην Google μπορεί να κατεβάσει αυτόματα έως και 500 τραγούδια σε διαφορετικές λίστες αναπαραγωγής, εάν οι χρήστες ενεργοποιήσουν τη λειτουργία "Έξυπνη λήψη".

Σύμφωνα με στοιχεία από την τελευταία ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων, το SPOTIFY διαθέτει πλέον μια βάση χρηστών που ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια άτομα.