Το SPOTIFY προχωρά σε αύξηση τιμής των συνδρομητικών πακέτων του

9 μήνες πριν
spotify logo

Το SPOTIFY ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές του premium πακέτου του στις ΗΠΑ και σε αρκετές άλλες αγορές μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Ο γίγαντας του music streaming, ο οποίος έχει περισσότερους από 200 εκατομμύρια premium συνδρομητές παγκοσμίως, δήλωσε ότι η αύξηση των τιμών αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του να προσφέρει την καλύτερη δυνατή αξία και εμπειρία στους χρήστες του.

Οι νέες τιμές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2023 για τους νέους συνδρομητές και από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 για τους υφιστάμενους συνδρομητές. Το κύριο premium συνδρομητικό πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις θα αυξηθεί από 9,99 δολάρια το μήνα σε 10,99 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ το πρόγραμμα Duo για δύο χρήστες θα αυξηθεί κατά 2 δολάρια σε 14,99 δολάρια. Το οικογενειακό πρόγραμμα για έως και έξι χρήστες θα αυξηθεί κατά 1 δολάριο στα 16,99 δολάρια, ενώ το πρόγραμμα Student θα αυξηθεί επίσης κατά 1 δολάριο στα 5,99 δολάρια το μήνα.

Η αύξηση των τιμών θα ισχύσει επίσης σε δεκάδες άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και σε τμήματα της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, της Ασίας και της Ωκεανίας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του SPOTIFY στη χώρα μας, η τιμή του βασικού πακέτου διαμορφώνεται στα 7,99 €, ενώ αυτό του Duo, στα 10,49 €. To οικογενειακό πακέτο (Family) του SPOTIFY που δίνει πρόσβαση σε έως 6 λογαριασμούς εντός του ίδιου νοικοκυριού, θα κοστίζει 12,99 € ενώ η φοιτητική πρόταση θα κοστίζει 4,49 €. 

Η αύξηση των τιμών είναι αξιοσημείωτη για τις ΗΠΑ επειδή είναι η πρώτη φορά που το SPOTIFY αλλάζει το premium τιμολογιακό του σχέδιο από την ίδρυσή του το 2008, ενώ οι ανταγωνιστές του, όπως η Apple Music και η AMAZON Music, έχουν αυξήσει τις τιμές τους στο παρελθόν. 

Η SPOTIFY δήλωσε ότι αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές της αφού έλαβε υπόψη της διάφορους παράγοντες, όπως οι συνθήκες της αγοράς, τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, οι προσφορές περιεχομένου και τα σχόλια των πελατών. Η εταιρεία δήλωσε ότι στοχεύει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή αξία και εμπειρία στους χρήστες της, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν εκατομμύρια τραγούδια, podcasts, λίστες αναπαραγωγής και εξατομικευμένες συστάσεις στην πλατφόρμα της. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι επενδύει σημαντικά στη βελτίωση της υπηρεσίας της και στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς.

Η αύξηση της τιμής του SPOTIFY θα μπορούσε να έχει ανάμεικτες αντιδράσεις από τους χρήστες και τους ενδιαφερόμενους φορείς του. Ορισμένοι χρήστες μπορεί να δεχτούν την αύξηση της τιμής ως λογική και δικαιολογημένη, δεδομένης της ποιότητας και της ποσότητας του περιεχομένου και των λειτουργιών που προσφέρει το SPOTIFY είτε ακούν από τα headset τους είτε από τα φορητά ηχεία τους. Άλλοι μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι ή απογοητευμένοι με την αύξηση της τιμής, ειδικά αν ήδη πληρώνουν για άλλες υπηρεσίες streaming. Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται επίσης να στραφούν σε φθηνότερες ή δωρεάν εναλλακτικές λύσεις, όπως το YouTube Music ή την ίδια τη δωρεάν βαθμίδα του SPOTIFY που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.