Στα $465 εκατ. το κόστος της πρώτης σεζόν της σειράς The Lord of the Rings

1 έτος πριν
lord of the rings

Η τηλεοπτική σειρά The Lord of the Rings αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία -δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για το πλέον πολυαναμενόμενο σήριαλ παγκοσμίως. Το δε κόστος της είναι αντάξιο της φήμης της, με την εταιρεία παραγωγής να έχει ήδη δαπανήσει ένα εξωφρενικό ποσό και τον λογαριασμό να… ανεβαίνει διαρκώς. Μόνο για την εξασφάλιση των σχετικών δικαιωμάτων, πληροφορίες φέρουν ότι χρειάστηκε να αποταμιευτεί ένα ποσό της τάξης των $250 εκατ. ενώ τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει online, θέλουν το κόστος παραγωγής της πρώτης σεζόν να ανέρχεται στα $465 εκατ. Με άλλα λόγια δηλαδή μιλάμε για $715 εκατ. χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το marketing…

Γενικότερα πάντως το The Lord of the Rings ως franchise είναι πανάκριβο. Η τριλογία του Peter Jackson είχε στοιχίσει περί τα $281 εκατ., ποσό που τώρα φαίνεται αστείο (ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το κάθε επεισόδιο του Game of Thrones είχε φτάσει να ξεπερνά τα $100 εκατ. σε κόστος) όμως εν έτει 2003 ήταν ρεκόρ (για την ιστορία, η ακριβότερη σειρά back-to-back ταινιών παραμένει το Hobbit με συνολικό budget $623 εκατ.).

Στην περίπτωση της σειράς πάντως, οι δημιουργοί της σειράς θα δουν την Κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, όπου και γίνονται τα γυρίσματα, να τους επιστρέφει ένα ποσό γύρω στο 25% των εξόδων της ή περίπου $116 εκατ. «Υπάρχουν σπουδαίες οικονομικές και τουριστικές προοπτικές στο πρότζεκτ του The Lord of the Rings. Δεν ενισχύει απλά τη φήμη μας ανά τον κόσμο σαν έναν προορισμό ιδανικό για την παραγωγή ταινιών και σειρών, αλλά και το όνομα της χώρας στους τουρίστες που αναζητούν ένα μέρος που να θυμίζει Μέση-γη», ανέφερε σχετικά ο Stuart Nash, υπουργός οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας. «Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη, η επένδυση της Κυβέρνησης θα εξασφαλίσει οφέλη οικονομικής, πολιτισμικής και βιομηχανικής ανάπτυξης στη Νέα Ζηλανδία για τα επόμενα χρόνια», συνέχισε.

Περιττό να αναφέρουμε ότι οι τοποθεσίες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της τριλογίας, αποτελούν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας.