Στα σκαριά νέα ταινία Jurassic World

2 μήνες πριν
Jurassic World logo

Η Universal έχει στα σκαριά μια ολοκαίνουργια ταινία Jurassic World σε σενάριο του αρχικού σεναριογράφου του Jurassic Park, David Koepp, σηματοδοτώντας μια ακόμη αναβίωση για το ιστορικό franchise των δεινοσαύρων. Παρά την ολοκλήρωση της τριλογίας Jurassic World το 2022, η Universal προχωρά σε ένα project που χαρακτηρίζεται ως έναρξη μιας "νέας εποχής Jurassic", χωρίς κάποια ένωση με τους παλιούς χαρακτήρες του franchise.

Ο παραγωγός Frank Marshall επιστρέφει μαζί με τον βετεράνο του franchise, Patrick Crowley και τον εκτελεστικό παραγωγό Steven Spielberg. Ο σκηνοθέτης του Dominion, Colin Trevorrow, επιστρέφει επίσης ως συν-σεναριογράφος. Δεν γνωρίζουμε οτιδήποτε για το σενάριο όμως ο χαρακτηρισμός «νέα ταινία Jurassic World” υποδηλώνει κάποια σύνδεση με την προηγούμενη τριλογία, εξερευνώντας παράλληλα νέα αφηγηματικά εδάφη πέρα απ’ αυτά που είδαμε στην τελευταία τριλογία. Δεδομένων των περιγραφών μιας πρωτότυπης ιστορίας, οι προηγούμενοι πρωταγωνιστές Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Chris Pratt και Bryce Dallas Howard πιθανότατα δεν θα επαναλάβουν τους παλιούς τους ρόλους.

Η επιτάχυνση στην παραγωγή της ταινίας, δείχνει την εμπιστοσύνη της Universal στην αναζωογόνηση του Jurassic World, με την τελευταία ταινία να λαμβάνει αρνητικές κριτικές (έχει συγκεντρώσει κριτική βαθμολογία στο Rotten Tomatoes 29%) αν και συνάντησε μεγάλη επιτυχία στο box office. Με το σενάριο να ανατίθεται στον σεναριογράφο πίσω από την αρχική ταινία-ορόσημο του 1993, το Jurassic World στρέφεται και πάλι προς το διαχρονικό όραμα του συγγραφέα Michael Crichton από το κλασσικό μυθιστόρημα του 1990, και μένει να δούμε αν το τελικό αποτέλεσμα θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Η τελευταία τριλογία του Jurassic World είχε σημαντικό αντίκτυπο στο box office. Το Jurassic World Dominion, συγκέντρωσε 615,7 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office, ενώ και οι 6 ταινίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Το κόστος παραγωγής του Jurassic World Dominion υπολογίστηκε στα 185 εκατ. δολάρια. 

Εντελώς διαφορετική είναι η box office ιστορία για την πρώτη ταινία του franchise, με τίτλο Jurassic Park, σε σκηνοθεσία Steven Spielberg. Συγκέντρωσε πάνω από 914 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως στην αρχική του προβολή το 1993 και αποτέλεσε την ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών μέχρι την κυκλοφορία του "Τιτανικού" το 1997. Μήπως ήρθε η ώρα για TV binge watch της γνωστής τριλογίας;