Στην Amazon και επίσημα η MGM με τίμημα $8,45 δισ.

1 έτος πριν
Amazon MGM

Amazon και MGM ολοκλήρωσαν με κάθε επισημότητα το μεταξύ τους deal που προβλέπει την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη έναντι ποσού που φτάνει τα $8,45 δισ. Πρόκειται για μία τεράστιας σημασίας κίνηση από πλευράς Amazon αφού θα προσθέσει στη βιβλιοθήκη της τη γιγαντιαία συλλογή της MGM που αποτελείται από περισσότερες από 4000 ταινίες και 17.000 σειρές -με έναν μεγάλο αριθμό εξ αυτών προφανώς να καταλήγει στην υπηρεσία Prime Video.

H MGM ή Metro-Goldwyn-Mayer Studios όπως είναι η πλήρης ονομασία της, ιδρύθηκε το 1924 από τους Marcus Loew και Louis B. Mayer -μέσω της συγχώνευσης των Metro Pictures, Goldwyn Pictures και Louis B. Mayer Pictures (εξ ου και οι παύλες στον τίτλο) στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο στο Χόλιγουντ (ποιος δε γνωρίζει άλλωστε το χαρακτηριστικό σήμα με το λιοντάρι που βρυχάται) έχοντας στο παλμαρέ της σπουδαίες επιτυχίες με εμβληματικά franchises και αναρίθμητα Όσκαρ.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παραγωγή επιλεγμένων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και προγραμμάτων. Κατέχει μέχρι και σήμερα μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των σειρών Rocky, James Bond, Tomb Raider, The Pink Panther, Vikings: Valhalla, The Handmaid’s Tale και Fargo. Σύμφωνα με την ανακοίνωση περί της εξαγοράς, το Amazon «θα συμβάλλει στην προστασία και τη διατήρηση της συλλογής της MGM» ενώ προτίθεται να εξερευνήσει τυχόν ευκαιρίες για νέες παραγωγές στο πλαίσιο των -πολλά υποσχόμενων- προαναφερθέντων franchises.

Όπως ανέφερε ο Mike Hopkins, senior VP of Prime Video and Amazon Studios, «η πραγματική οικονομική αξία της συγκεκριμένης συμφωνίας, είναι ο πραγματικός θησαυρός (σ.σ. πνευματικής ιδιοκτησίας) που κρύβει ο κατάλογος τον οποίο σκοπεύουμε να επανεξετάσουμε και να αναπτύξουμε σε συνεργασία με την ταλαντούχα ομάδα της MGM». Πρόσθεσε δε μιλώντας για το deal πως «είναι πραγματικά συναρπαστικό και μας προσφέρει σπουδαίες και πολλές ευκαιρίες για υψηλής ποιότητας αφηγηματικές εμπειρίες».