Στο "The Creator" ο μεγάλος εχθρός της ανθρωπότητας είναι το AI

9 μήνες πριν
a robot holding a staff in the creator movie

Το "The Creator" είναι μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες επιστημονικής φαντασίας για το 2023, όπου στη θέση του σκηνοθέτη κάθεται ο Gareth Edwards, γνωστός για τη δουλειά του στην επανεκκίνηση του Godzilla franchise αλλά κυρίως για το Rogue One: A Star Wars Story. Το trailer της ταινίας μόλις κυκλοφόρησε και σίγουρα εντυπωσιάζει, αφού στο ρόλο του “κακού” είναι η τεχνητή νοημοσύνη. 

Η ταινία διαδραματίζεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγκρουση με την τεχνητή νοημοσύνη. Ο πρωταγωνιστής Τζόσουα, τον οποίο υποδύεται ο John David Washington, είναι ένας σκληρός πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που βαρύνεται από την εξαφάνιση της συζύγου του και έχει αναλάβει να εξοντώσει ένα παιδί της τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Alphie, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία του πολέμου μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης.

Ο αρχικός τίτλος της ταινίας, "Αληθινή αγάπη", υπαινίσσεται τη συναισθηματικά πλούσια αφήγησή της. Ο Gareth Edwards έχει επαινεθεί για την ικανότητά του να συνδυάζει τη δράση με τους εσωστρεφείς χαρακτήρες και το "The Creator" υπόσχεται να είναι μια σημαντική κυκλοφορία που θα εξερευνήσει την πολυπλοκότητα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη στη σύγχρονη εποχή.

Το "The Creator" διαθέτει ένα καστ υψηλού προφίλ, όπως η Gemma Chan (Eternals) και ο Ken Watanabe (Godzilla), ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Madeleine Yuna Voyles κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Alphie. Στο καστ περιλαμβάνονται ακόμα οι Allison Janney, Ralph Ineson, Leanna Chea, Michael Esper και άλλοι.

Η ημερομηνία προβολής της ταινίας έχει επιβεβαιωθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, αφού μεταφέρθηκε κατά μια εβδομάδα για να έχει περισσότερες πιθανότητες εισπρακτικής επιτυχίας. Θα ανταγωνιστεί την κωμωδία κινουμένων σχεδίων PAW Patrol: The Mighty Movie.

Σύμφωνα με ό,τι καταλαβαίνουμε από το πρώτο trailer, η ταινία παρουσιάζει μια εσωστρεφή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που συνδυάζει δράση και φιλοσοφία. Σε μια μετα-αποκαλυπτική πραγματικότητα που προκαλείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα ρομπότ έχουν γίνει εχθροί των ανθρώπων λόγω περιστατικών όπως μια πυρηνική έκρηξη στο Λος Άντζελες που καθοδηγείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η ταινία εμβαθύνει σε θέματα φιλίας, καθώς ο Τζόσουα, αντιμέτωπος με ηθικά διλήμματα, πρέπει να χειριστεί τον στόχο του, το παιδί της Τεχνητής Νοημοσύνης Άλφι, με το οποίο δημιουργεί έναν μοναδικό δεσμό.

Το trailer της sci-fi ταινίας έχει προκαλέσει ενθουσιασμό, περιλαμβάνοντας εντυπωσιακά εφέ που θυμίζουν τις προηγούμενες δουλειές του Edwards και αφήνοντας υπονοούμενα για μια συναρπαστική ιστορία. Η σύγκρουση μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ και τα κίνητρα και οι επιθυμίες των χαρακτήρων προσθέτουν βάθος στην αφήγηση.