Συνεχίζει να κυριαρχεί το One Piece Film: Red στο ιαπωνικό box office

1 έτος πριν

Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα το One Piece Film: Red βρέθηκε στην κορυφή του ιαπωνικού box office κόβοντας 498.000 εισιτήρια και έχοντας έσοδα περίπου $4,96 εκατ. Οι επιδόσεις της ταινίας ξεπερνούν πια κάθε προσδοκία αφού μιλάμε για περισσότερα από 9,3 εκατ. εισιτήρια με τον τζίρο της να φτάνει τα $92,34 εκατ. Κάπως έτσι, το One Piece Film: Red ξεπέρασε το Evangelion: 3.0+1.0: Thrice Upon A Time και βρίσκεται πλέον στην ένατη θέση των πιο επιτυχημένων ταινιών anime στην Ιαπωνία, ενώ συνιστά παράλληλα και την καλύτερη εισπρακτικά ταινία για φέτος, αφήνοντας δεύτερο το Top Gun: Maverick (κατέχει την 21η θέση όλων των εποχών στη σχετική κατάταξη).

Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου επικρατεί παροξυσμός με το One Piece Film: Red. Το πρώτο του Σαββατοκύριακο στους κινηματογράφους κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση, κόβοντας 1,58 εκατ. εισιτήρια και σημειώνοντας έσοδα $16,7 εκατ. μόλις σε ένα διήμερο (θυμήσου, μιλάμε για Σαββατοκύριακο). Η επιτυχία του ήταν συγκλονιστική ακόμα και για τα δεδομένα του One Piece ως franchise, αφού ξεπέρασε κατά πολύ τις επιδόσεις του One Piece Stampede (το οποίο μάλιστα έκανε πρεμιέρα Παρασκευή αντί για Σάββατο και ως εκ τούτου είχε το αβαντάζ της μίας έξτρα ημέρας).

Η πιο επιτυχημένη ταινία One Piece όλων των εποχών πια, τόσο από πλευράς εισιτηρίων, όσο και από άποψη τζίρου, έκανε πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου. Παίζεται σε απλές αίθουσες, IMAX, MX4D, 4DX και Dolby Atmos σε ολόκληρη την Ιαπωνία ενώ το φθινόπωρο θα κάνει την εμφάνισή της και σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία (μεταγλωττισμένη στα Αγγλικά και στα Ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους). Μη ρωτήσεις για Ευρώπη και Ελλάδα, για την ώρα δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση.

Θυμίζουμε ότι το One Piece Film: Red αποτελεί την 15η ταινία One Piece. Την παραγωγή της έχει αναλάβει ο δημιουργός του ομώνυμου manga, Elichiro Oda ενώ έκανε την εμφάνισή της στον εορτασμό των 25ων γενεθλίων της σειράς.