Το teaser trailer της Barbie κυκλοφόρησε και θα "αλλάξει τον κινηματογράφο"

1 έτος πριν
Margot Robbie-Barbie

Η Barbie, η εμβληματική κούκλας της Mattel, και η επιστημονική φαντασία σπάνια βρίσκονται στην ίδια πρόταση. Αλλά χάρη σε ένα έξυπνο νέο trailer για την ταινία "Barbie" αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων που θα κυκλοφορήσει το επόμενο καλοκαίρι, αυτοί οι δύο κόσμοι μόλις συγκρούστηκαν.

Η Warner Bros. Pictures κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο teaser της ταινίας Barbie και είναι σίγουρα ξεχωριστό με έναν εύστοχο φόρο τιμής στο περίφημο άνοιγμα της "Αυγής του Ανθρώπου" από το αθάνατο κλασικό έργο του σκηνοθέτη Stanley Kubrick του 1968, "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος". 

Αντί για μια ομάδα προϊστορικών πιθήκων να έχει μια αποκαλυπτική στιγμή παρουσία ενός μυστηριώδους μαύρου μονόλιθου, νεαρά κορίτσια που παίζουν με παλιομοδίτικες παιδικές κούκλες παρακινούνται να εγκαταλείψουν τα vintage παιχνίδια τους όταν εμφανίζεται μια πανύψηλη, αγαλματένια Barbie (Margot Robbie) με ψηλοτάκουνα και μαγιό.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό νεύμα στο υπαρξιακό αριστούργημα του Κιούμπρικ και το εμπνευσμένο περιστατικό της ταινίας που απεικονίζει το εξελικτικό σπρώξιμο των ευφυών πιθήκων, καθώς οι δραματικές νότες του "Also Sprach Zarathustra" του Στράους ανεβαίνουν σε κρεσέντο. Αυτή τη φορά, αντί για μια φυλή ανθρωποειδών, ένα παιδί σπάει την κούκλα του και την πετάει επαναστατικά στον αέρα αλά Moonwatcher.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Barbie συναντά το διάστημα αφού κατά το παρελθόν, μια κούκλα Barbie αστροναύτης δημιουργήθηκε το 1965 κατά τη διάρκεια του προγράμματος Gemini της NASA. Στη συνέχεια, το 2019 η Mattel απέτισε φόρο τιμής στην πρώτη Αμερικανίδα στο διάστημα με μια κούκλα Sally Ride ως μέρος της σειράς "Barbie Inspiring Women Series" και ένα ζευγάρι κούκλες Space Discovery της Mattel πραγματοποίησε ένα τροχιακό ταξίδι στον ISS νωρίτερα φέτος σε συνδυασμό με το πρόγραμμα προβολής STEM "Mission DreamStar". Η Mattel έχει επίσης δημιουργήσει κούκλες Barbie της Ευρωπαίας αστροναύτη Samantha Cristoforetti και της Ρωσίδας κοσμοναύτη Anna Kikina.

Σε σκηνοθεσία της Greta Gerwig, η ταινία "Barbie" έχει πλούσιο καστ με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie ως Barbie ενώ ο Ryan Gosling  αναλαμβάνει το ρόλο του αγαπημένου της, Ken.

Οι πρώτες λεπτομέρειες της πλοκής έχουν αποκαλύψει ότι όταν ο Ken και η Barbie εγκαταλείπουν το ειδυλλιακό τους σπίτι για τον πραγματικό κόσμο, ο διευθύνων σύμβουλος της Mattel (Will Ferrell) τους κυνηγάει για να φέρει το πλαστικό ζευγάρι πίσω στη Barbieland.

Η ταινία Barbie καταφθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2023.