Τέρμα τα γκάζια στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας Gran Turismo

11 μήνες πριν
Gran Turismo

Η επερχόμενη ταινία Gran Turismo της SONY από τον σκηνοθέτη Neill Blomkamp πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους στις 11 Αυγούστου. Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες και παρουσιάζει μια σειρά από λόγους για τους οποίους οι προσομοιώσεις αγώνων δεν χρειάζεται να γίνονται ταινίες.

Η ταινία βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο να είναι μια διασκευή βιντεοπαιχνιδιού και μια αφήγηση ενηλικίωσης. Το Gran Turismo αφηγείται την αληθινή ιστορία του πώς ο έφηβος παίκτης του Gran Turismo, Jann Mardenborough (Archie Madekwe) έγινε στην πραγματικότητα επαγγελματίας οδηγός αγώνων μετά τη νίκη του σε μια σειρά από διαγωνισμούς παιχνιδιών οδήγησης. Το τρέιλερ παρουσιάζει τον Jann πριν γίνει διάσημος, ενώ ζει ακόμα στο σπίτι με τον πατέρα του Steve (Djimon Hounsou) και τη μητέρα του Lesley (Geri Halliwell) καθώς περνάει περισσότερο χρόνο από όσο θα ήθελαν οι γονείς του παίζοντας βιντεοπαιχνίδια με τους φίλους του.

Ο Jann πιστεύει πώς θα μπορούσε να μετατρέψει την εικονική του οδήγηση σε πραγματική, αλλά οι δικοί του, άνθρωποι της εργατικής τάξης, επιμένουν ότι…αεροβατεί. Ωστόσο, όταν ο Jann αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό GT Academy, ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού Danny Moore (Orlando Bloom) δεν αργεί να αντιληφθεί το ταλέντο του αγοριού και τον φέρνει σε επαφή με τον προπονητή Jack Salter (David Harbour).

Ενώ το τρέιλερ σίγουρα προωθεί τη δυνατότητα του Gran Turismo να παρουσιάζει πραγματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα με ξεχωριστό τρόπο, τονίζει επίσης αυτό που μοιάζει με μια πολύ απλοϊκή πλοκή. Αυτή αποτελείται από ανθρώπους που τα βάζουν με ένα παιδί επειδή ασχολείται με παιχνίδια αγώνων πριν αυτό αποδείξει ότι οι εχθροί του κάνουν λάθος, μπαίνοντας στη μεγάλη κατηγορία. Το Gran Turismo μπορεί να βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, αλλά όταν η ταινία βγει στους κινηματογράφους στις 11 Αυγούστου, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την πιθανότητα να αποτελέσει άλλη μία κακή μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού στη μεγάλη οθόνη. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται προφανώς το Super Mario Bros. το οποίο παίζεται εδώ και λίγες εβδομάδες στους κινηματογράφους αποτελώντας τη δημοφιλέστερη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού στον κινηματογράφο.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα ενθουσιασμός γύρω από την κυκλοφορία της ταινίας Gran Turismo. Οι οπαδοί της σειράς βιντεοπαιχνιδιών ανυπομονούν να δουν πώς θα αποτυπωθεί η ιστορία του Jann Mardenborough στη μεγάλη οθόνη. Το καστ είναι επίσης εντυπωσιακό, με ηθοποιούς όπως ο Djimon Hounsou, η Geri Halliwell, ο Orlando Bloom και ο David Harbour να εμφανίζονται στην ταινία.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το Gran Turismo θα μπορέσει να αψηφήσει τις προσδοκίες και να προσφέρει μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία. Αλλά προς το παρόν, οι οπαδοί των προσομοιώσεων αγώνων και του παιχνιδιού θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 11 Αυγούστου για να το μάθουν.