Τι ανακοινώθηκε στο ευρωπαικό Star Wars Celebration 2023

1 έτος πριν
Star Wars Celebration 2023

Το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό συνέδριο για τους φίλους του Star Wars διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, με την Lucasfilm να προχωρά σε σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον του franchise και όχι μόνο.

Μετά από μια αρκετά μεγάλη αναμονή, έχουμε επιτέλους την επιβεβαίωση ότι περισσότερες ταινίες Star Wars βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι τρεις νέες ταινίες που θα φτάσουν τις κινηματογραφικές αίθουσες, θα σκηνοθετηθούν από τον James Mangold, ο οποίος αυτή τη στιγμή εργάζεται για το Indiana Jones 5, τον David Filoni, τον εγκέφαλο πίσω από τη δημοφιλή σειρά Star Wars Clone Wars και την Sharmeen Obaid-Chinoy, η οποία σκηνοθέτησε την Ms Marvel.

Οι τρεις ταινίες θα εξερευνήσουν διαφορετικά μέρη του χρονολογίου του Star Wars, με τον Mangold να πηγαίνει χιλιάδες χρόνια πίσω στο "Dawn of the Jedi", εξερευνώντας την πηγή της Δύναμης αλλά και το ποιος ήταν ο πρώτος Jedi. Ο Filoni αναμένεται να επικεντρωθεί στο New Republic και να συνδέσει τις τρέχουσες τηλεοπτικές σειρές Star Wars. Τέλος η Obaid-Chinoy εργάζεται σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του "The Rise of Skywalker". Η ανακοίνωση έκπληξη σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη ταινία ήταν η παρουσία στη σκηνή της Daisy Ridley η οποία θα επαναλάβει το ρόλο της Rey, αναλαμβάνοντας να δημιουργήσει το «νέο τάγμα των Jedi», 15 χρόνια μετά τα γεγονότα του Rise of the Skywalker.

Στο νέο χρονοδιάγραμμα του Star Wars που παρουσίασε η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, η αρχή γίνεται με την “Dawn of the Jedi” και περνάει από τo “The Old Republic”, το “High Republic”, την πτώση των Jedi, τη “Βασιλεία της Αυτοκρατορίας”, την εποχή της εξέγερσης, την άνοδο του Πρώτου Τάγματος, μέχρι το Νέο Τάγμα των Jedi.

Το Star Wars Celebration είχε αρκετές ειδήσεις γύρω από τις τηλεοπτικές σειρές του γνωστού franchise.  Είδαμε για πρώτη φορά τη Rosario Dawson στην επερχόμενη σειρά Ahsoka. Επιπλέον επιβεβαιώθηκε ποιον χαρακτήρα του Star Wars θα υποδυθεί η Mary Elizabeth Winstead, ο οποίος δεν είναι άλλος από την Hera Syndulla την οποία είδαμε για τελευταία φορά στο Star Wars: Rebels.

Ίσως το πιο συναρπαστικό νέο σε ότι αφορά το Ahsoka είναι το γεγονός ότι ο Lars Mikkelsen θα υποδυθεί τον Grand Admiral Thrawn στην επερχόμενη live-action σειρά. 

Περνώντας στο Andor, η ημερομηνία κυκλοφορίας της 2ης σεζόν του Andor έγινε λίγο πιο ξεκάθαρη καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η ομάδα πίσω από τη σειρά στοχεύει σε κυκλοφορία τον Αύγουστο του 2024. Ο δημιουργός της σειράς Tony Gilroy επιβεβαίωσε επίσης ότι τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν αυτό το καλοκαίρι.

Ενώ δεν μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του The Acolyte, η Disney μοιράστηκε κάποιες λεπτομέρειες για την πλοκή. Η δημιουργός της σειράς, Leslye Headland, επιβεβαίωσε ότι η σειρά θα αφηγείται από την οπτική γωνία του κακού και πρόσθεσε ότι την πρότεινε στην Kathleen Kennedy ως “το Frozen συναντά το Kill Bill”. Στους πρωταγωνιστές της σειράς ξεχωρίζει ο Lee Jung-jae ο οποίος έγινε παγκόσμια γνωστός με το Squid Game.

Ένα ακόμη trailer που ξεχώρισε από το Star Wars Celebration ήταν αυτό του Skeleton Crew, το οποίο προβλήθηκε μόνο για τους παρευρισκόμενους. Ο πρωταγωνιστής της σειράς Jude Law εμφανίστηκε και εξήγησε πόσο ενθουσιασμένος είναι που θα δουλέψει σε μια σειρά Star Wars, ενώ ανακοινώθηκε ότι η Kerry Condon προστέθηκε στο καστ.

«Ήμουν έξι ετών όταν αυτός ο γαλαξίας, αυτός ο κόσμος με συνεπήρε, μου πήρε το μυαλό. Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε προετοιμασία από τότε», δήλωσε ο Law. Ήταν ένα πραγματικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα» πρόσθεσε. Στη σειρά θα πρωταγωνιστεί και μια τριάδα μικρών ηθοποιών, ενώ στόχος της -σύμφωνα με τη Lucasfilm- είναι να «φέρει μνήμες από Goonies» αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. 

Άλλες ειδήσεις που ξεχώρισαν είναι η 40η επέτειό της “Επιστροφής των Jedi”, με τη θρυλική ταινία να επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 28 Απριλίου 2023. Πολλοί θαυμαστές του σύμπαντος του Star Wars θα έχουν την πρώτη τους ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λύτρωση του Dart Vader στη μεγάλη οθόνη.

Σε άλλα νέα, ο Dave Filoni επιβεβαίωσε ότι η ανθολογική σειρά Tales of the Jedi θα επιστρέψει. Η πρώτη σεζόν επικεντρώθηκε στους Jedi της prequel εποχής και παρουσίασε αστέρια όπως ο Liam Neeson και η Bryce Dallas Howard, αφηγούμενοι μικρές ιστορίες με διαφορετικούς Jedi. 

Το Star Wars Celebration είχε όμως και ειδήσεις για τους φίλους του Indiana Jones, με τον σκηνοθέτη της ταινίας James Mangold να επιβεβαιώνει ότι «η ταινία είναι έτοιμη» και ότι η πρώτη προβολή της θα γίνει στο Φεστιβάλ των Καννών. Στα πλαίσια της ανακοίνωσης προβλήθηκε το νέο trailer της ταινίας όπου μαθαίνουμε περισσότερα για τη σχέση του Indiana με τη βαφτιστήρα του αλλά και την κοινή(;) τους αποστολή. Η ταινία φτάνει στους κινηματογράφους στις 30 Ιουνίου.