Τι παίζει με το Supergrouper, τη νέα λειτουργία του Spotify

1 έτος πριν
spotify supergrouper

Στο Spotify ψάχνουν τρόπους να ενισχύσουν διαρκώς το προϊόν τους και η νέα του λειτουργία, Supergrouper είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Περί τίνος πρόκειται όμως; Εμείς θα το χαρακτηρίζαμε έναν έξυπνο και ενδιαφέροντα τρόπο δημιουργίας playlist. Σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου του Spotify, το Supergrouper θα δίνει στους χρήστες της υπηρεσίας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το… γκρουπ που τόσο ήθελαν! Όχι, δεν πρόκειται να μαζευτείτε με τους φίλους σου να φτιάξετε συγκρότημα. Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις.

Όποιο κι αν είναι το είδος της μουσικής που ενδιαφέρει κάποιον, το Supergrouper υπόσχεται να κάνει τη διαφορά. Διατίθεται αποκλειστικά μέσα από το app του Spotify ή έναν browser σε mobile συσκευή, οπότε αν χρησιμοποιείς το desktop ή το laptop σου… ξέχνα το. Ο χρήστης καλείται αρχικά να επιλέξει το μέγεθος του γκρουπ του (οι επιλογές του είναι τρεις, τέσσερις και πέντε καλλιτέχνες) και στη συνέχεια να δηλώσει την προτίμησή του για την κάθε θέση. Σε ένα γκρουπ των πέντε, για παράδειγμα, οι θέσεις που πρέπει να συμπληρωθούν είναι του lead, του lyricist, του wildcard, του up-and-corner και του producer. Στην πράξη το συγκεκριμένο βήμα (ο καθορισμός των θέσεων) βέβαια είναι καθαρά για το φαίνεσθαι και δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας.

Εν πάση περιπτώσει, έχοντας καταλήξει στα μέλη του γκρουπ του, ο χρήστης προχωρά στην επόμενη οθόνη όπου τα βλέπει όλα μαζί και επιλέγει το όνομα για την τριάδα, την τετράδα ή την πεντάδα που έχει συνθέσει. Εννοείται ότι μπορεί να μοιραστεί το αποτέλεσμα στα social media, εναλλακτικά απλά μπορεί να ξεκινήσει να ακούει την playlist που μόλις δημιούργησε με επιλεγμένα κομμάτια από τους καλλιτέχνες που επίλεξε. Υπάρχει μάλιστα μία έξτρα επιλογή που την ενισχύει με άλλα 15 κομμάτια από τους ίδιους καλλιτέχνες, ενώ προσφέρεται και δυνατότητα download.