Jurassic World Dominion: Έρχεται το καλοκαίρι του 2022!

2 έτη πριν
Jurassic World Dominion 2022

Το νέο τρέιλερ του Jurassic World: Dominion είναι γεγονός και όπως θα περίμενε κανείς είναι τίγκα στους «σταρ» του franchise: τους δεινόσαυρους. Η σειρά άλλωστε είναι γνωστή για τα ρεαλιστικά μοντέλα δεινοσαύρων της τα οποία μάλιστα εν έτει 1993, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο Jurassic Park θεωρούνταν απίστευτα ρεαλιστικά και ίσως η χαρακτηριστικότερη απόδειξη των όσων -μαγικών- μπορούσαν να κάνουν τα λεγόμενα CGI (computer-generated imagery) εφέ.

Αν θυμάσαι, το Jurassic Park κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ (καλύτερα οπτικά εφέ, καλύτερη μίξη ήχου, καλύτερο μοντάζ ήχου) προκαλώντας πανικό παγκοσμίως και φέρνοντας στα ταμεία πάνω από $1 δισ. Άκρως αναμενόμενα, κυκλοφόρησαν δύο sequels, τα The Lost World: Jurassic Park και Jurassic Park III το 1997 και το 2001 που πάντως δεν κατάφεραν να κάνουν το «γκελ» της πρώτης ταινίας.

Το franchise έμεινε για κάμποσα χρόνια στην αφάνεια, πριν εμφανιστεί εκ νέου το 2015, αυτή τη φορά ως Jurassic World. Το κόνσεπτ λίγο-πολύ παρέμεινε το ίδιο, με τα πράγματα να πηγαίνουν στραβά σε ένα πάρκο με κλωνοποιημένους δεινοσαύρους οι οποίοι το σκάνε προκαλώντας τον κακό χαμό. Η ταινία μάλιστα είχε ακόμα πιο εντυπωσιακά οπτικά εφέ από τα Jurassic Park χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές δράσης.

Η πορεία της στο box office ήταν αρκετά συμπαθητική ώστε οι άνθρωποι της Universal Pictures να ανάψουν το πράσινο φως αρχικά για ένα και εν συνεχεία και για δεύτερο sequel. Το Jurassic World: Fallen Kingdom κυκλοφόρησε το 2018 με το εγκαταλελειμμένο πάρκο δεινοσαύρων του Jurassic World να απειλείται από ένα ηφαίστειο, ενώ στο Jurassic World: Dominion που θα κάνει την εμφάνισή του στα σινεμά φέτος το καλοκαίρι, οι δεινόσαυροι κυκλοφορούν ελεύθεροι -τρόπον τινά- ανάμεσα στους ανθρώπους.

Στο Jurassic World: Dominion πρωταγωνιστούν οι Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Daniella Pineda, DeWanda Wise Isabella Sermon, Dichen Lachman, Campbell Scott, Justice Smith, Omar Sy, Mamoudou Athie, Scott Haze και BD Wong.