Το Top Gun 3 βρίσκεται υπό ανάπτυξη, με τον Tom Cruise να επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο

2 μήνες πριν
tom cruise in top gun maverick

Η Paramount ετοιμάζεται για ένα ακόμη Top Gun, μετά τη απίστευτη επιτυχία του Maverick του 2022. Η ταινία απέφερε 1,496 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, καθιστώντας την τη δεύτερη πιο κερδοφόρα ταινία του 2022 και την πιο κερδοφόρα της καριέρας του Cruise. Όπως και με το Maverick, ο Cruise θα μπορούσε ενδεχομένως να επαναλάβει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο μαζί με τους νεότερους συμπρωταγωνιστές του Miles Teller και Glen Powell.

Πηγές αναφέρουν ότι το project παραμένει σε εξαιρετικά προκαταρκτικό στάδιο χωρίς οριστικοποιημένες λεπτομέρειες. Ωστόσο, η δυναμική αυξάνεται προς την κατεύθυνση της επανένωσης της βασικής δημιουργικής ομάδας του Maverick, δηλαδή του Cruise, του παραγωγού Jerry Bruckheimer και του σκηνοθέτη Joseph Kosinski. 

Το σενάριο εξελίσσεται από ένα αρχικό προσχέδιο του Ehren Kruger, ο οποίος συνέγραψε το Maverick. Όμως η Paramount αρνείται προς το παρόν να σχολιάσει οτιδήποτε ενώ και οι εκπρόσωποι του Cruise δεν έχουν απαντήσει σε ερωτήσεις των μέσων. Λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία αναγνώριση του Maverick, η έναρξη ενός ακόμη κεφαλαίου φαίνεται μια προφανής κίνηση για την Paramount, παρά τα 35 και πλέον χρόνια από την κυκλοφορία του αρχικού Top Gun το 1986. 

Αφού το Maverick αψήφησε εμφατικά τον σκεπτικισμό απέναντι στα legacy sequels, η πόρτα φαίνεται ορθάνοιχτη για επιπλέον πτήσεις, δεδομένης της αποδεδειγμένης όρεξης του κοινού να επαναλάβει ο Cruise τον χαρακτηριστικό του ρόλο. Επιπλέον, ο Cruise υπέγραψε πρόσφατα μια μη αποκλειστική συμφωνία παραγωγής με την Warner Bros. Discovery που περιλαμβάνει κινηματογραφικές ταινίες, σηματοδοτώντας το αμείωτο πάθος του για φιλόδοξα projects για τη μεγάλη οθόνη που απαιτούν τον ενθουσιασμό και την εργασιακή ηθική που τον χαρακτηρίζουν.

To Top Gun: Maverick έκανε πρεμιέρα στο CinemaCon στις 28 Απριλίου 2022 και κυκλοφόρησε στις αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών από την Paramount Pictures στις 27 Μαΐου 2022. Η ταινία αποθεώθηκε από τους κριτικούς, με πολλούς να τη θεωρούν ανώτερη από την πρώτη ταινία. Kέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας από το National Board of Review και ανακηρύχθηκε επίσης μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2022 από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Επιπλέον το Top Gun: Maverick ήταν υποψήφιο για έξι βραβεία στα 95α Βραβεία Όσκαρ (συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας), κερδίζοντας τελικά το βραβείο Καλύτερου Ήχου.