Το "Tron 3" έρχεται με πρωταγωνιστή τον Jared Leto

1 έτος πριν
Tron 3 Jared Leto

Μετά από χρόνια τεράστιων γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και θεμάτων που αφορούσαν το σενάριο του, φαίνεται ότι το πιο ανεκμετάλλευτο franchise στην ιστορία του κινηματογράφου επιστημονικής φαντασίας μπορεί να αποκτήσει άλλη μια ταινία.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η Disney προχωρά τελικά με το "Tron 3", με τον συχνό συνεργάτη του στούντιο, Joachim Rønning, να βρίσκεται σε συζητήσεις για τη σκηνοθεσία. Ο Jared Leto, ο οποίος έχει υπερασπιστεί το project από το 2017, θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία, η οποία θα είναι άμεση συνέχεια του "Tron: Legacy" του 2010. Το πρότζεκτ, το οποίο προς το παρόν έχει τον τίτλο "Tron: Ares", βασίζεται σε σενάριο του Jesse Wigutow.

Ο Leto, βέβαια, είναι σε όλους μας γνωστός- έχει δώσει εξαιρετικές ερμηνείες σε ταινίες όπως "Lord of War", "Blade Runner 2049" και πιο πρόσφατα στο "WeCrashed". Η μεγαλύτερη ταινία του Rønning μέχρι σήμερα είναι το "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales", ενώ ο Wigutow είναι σχετικά άγνωστος στο είδος της επιστημονικής φαντασίας.

Το πρωτότυπο, επικό "Tron" κυκλοφόρησε το 1982 και ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, χωρίς να συναντά όμως κάποια εισπρακτική επιτυχία. Βεβαίως, το 1982 αποδείχθηκε ένα μνημειώδες 12μηνο για την επιστημονική φαντασία, με την κυκλοφορία των ταινιών "Blade Runner", "The Thing", "E.T. The Extra-Terrestrial" και "Star Trek II: The Wrath of Khan". Έτσι, κατά τραγικό τρόπο, ήταν μια ασυνήθιστα ανταγωνιστική χρονιά για το Tron.

Στην αρχική ταινία πρωταγωνιστούσαν οι Jeff Bridges, David Warner, Cindy Morgan, Peter Jurasik και, φυσικά, ο Bruce Boxleitner ως Tron. Οι δυνατότητες ήταν ειλικρινά απίστευτες, αλλά η Disney χρειάστηκε 26 χρόνια για να συνειδητοποιήσει τι μπορούσε να κάνει με την πνευματική ιδιοκτησία του "Tron". Ακόμα και τότε, οι πλήρεις δυνατότητες δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο εκμεταλλεύτηκε το στούντιο το franchise του Star Wars.

Στη συνέχεια, στο San Diego Comic-Con του 2008, αφού το πάνελ για το "Race to Witch Mountain" είχε ολοκληρωθεί, υπήρξε μια ακόμη παρουσίαση που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Τα φώτα χαμήλωσαν και παίχτηκε ένα 2,5 λεπτών concept trailer για τη συνέχεια του "Tron". Δύο πολεμιστές βιντεοπαιχνιδιών έδιναν μάχη σε έναν κόσμο που έμοιαζε οικείος - μόνο που είχε μεταμορφωθεί σε κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι ήταν κάποτε. Επανασχεδιασμένες φωτομηχανές έτρεχαν μέσα σε σήραγγες, χτυπώντας επανειλημμένα η μία πάνω στην άλλη. Είχαν ακόμη και αερόφρενα. Το πλήθος τρελάθηκε εντελώς. Μέσα σε λίγα λεπτά, δημοσιεύσεις εμφανίστηκαν σε όλο το διαδίκτυο αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “το πιο cool πράγμα στο σύμπαν είχε μόλις αποκαλυφθεί”.

Δυστυχώς, όμως, μετά από σχεδόν δύο χρόνια διαφημιστικής εκστρατείας από τη Disney - και παρά τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα VFX που κόβουν την ανάσα - το sequel, "Tron: Legacy", δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις δυνατότητες που είχε, κάτι που θέλει να αξιοποιήσει πλήρως η νέα ταινία για την οποία ίσως μάθουμε περισσότερα φέτος σε κάποια από τις μεγάλες εκδηλώσεις της Disney.