Το virtual σόου των ABBA ενισχύει την οικονομία του Λονδίνου με 225 εκατομμύρια δολάρια

3 μήνες πριν
abba pop group

Οι αρχές του Λονδίνου θα μπορούσαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στη μουσική, και συγκεκριμένα στο σουηδικό ποπ συγκρότημα ABBA.

Η ψηφιακή συναυλία τους, γνωστή ως ABBA Voyage, απέφερε στο Λονδίνο καθαρό οικονομικό όφελος 178 εκατομμυρίων λιρών (που ισοδυναμεί με 225 εκατομμύρια δολάρια) κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της.

Το ABBA Voyage είναι μια υψηλής τεχνολογίας αναπαράσταση των μελών του συγκροτήματος - Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog και Anni-Frid Lyngstad - όπως ήταν τη δεκαετία του 1970. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη χρήση τεχνολογίας motion-capture.

Από το άνοιγμά της τον Μάιο του 2022, την παράσταση έχουν παρακολουθήσει πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και έχει αποφέρει συνολικά έσοδα 322,6 εκατομμυρίων λιρών τους πρώτους 12 μήνες. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από την Sound Diplomacy και τη RealWorth.

Οι θεατές συναυλιών είναι όλο και πιο πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για εισιτήρια προκειμένου να δουν ζωντανά κορυφαίους καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift και η Beyoncé. Στην περίπτωση των ABBA, οι θαυμαστές πληρώνουν για να δουν το συγκρότημα να εμφανίζεται εικονικά ζωντανά.

Η εναρκτήρια παράσταση της συναυλίας "ABBA Voyage" πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Τα εισιτήρια για ορισμένες από τις συναυλίες των ABBA το επόμενο καλοκαίρι κοστίζουν λίγο πάνω από 100 λίρες (για όρθιους), κόστος συγκρίσιμο με τις ζωντανές συναυλίες της Swift, η οποία θα φέρει την περιοδεία "Eras" που σπάει ρεκόρ στη Βρετανία το επόμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια της 90λεπτης παράστασης, οι ψηφιακές αναπαραστάσεις των μελών του συγκροτήματος, που αναφέρονται ως ABBA-tars, ερμηνεύουν περίπου 20 τραγούδια. Συνοδεύονται από μια ζωντανή μπάντα και εμφανίζονται με τα εμβληματικά λαμπερά τους ρούχα.

Ο φωτισμός της σκηνής και τα ειδικά εφέ δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι οι θρύλοι της σουηδικής ποπ εμφανίζονται ζωντανά στη σκηνή σε μια ειδικά κατασκευασμένη αρένα στο ανατολικό Λονδίνο.

Τα μέλη των ABBA, τα οποία διανύουν την 7η δεκαετία της ζωής τους, συνεργάστηκαν με μια ομάδα 850 ατόμων από την Industrial Light & Magic για αυτό το έργο. Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε από τον George Lucas, τον δημιουργό του "Star Wars".