Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας The Bricklayer στη Θεσσαλονίκη

2 έτη πριν
the bricklayer

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται επί ποδός για τα γυρίσματα της ταινίας The Bricklayer. Επιλεγμένα σημεία της συμπρωτεύουσας έχουν αλλάξει για να θυμίζουν Νέα Υόρκη, με τα χαρακτηριστικά κίτρινα ταξί και τα νεοϋρκέζικα λεωφορεία να πηγαίνουν πέρα δώθε κλέβοντας τις εντυπώσεις. Προτεραιότητα πήραν οι σκηνές στο δημαρχείο της πόλης που για τις ανάγκες του έργου έγινε το στρατηγείο της CIA, ενώ στη συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης με την Ίωνος Δραγούμη (κάθετη στην Τσιμισκή) να κλείνει.

Η ταινία The Bricklayer είναι ένα θρίλερ δράσης με έντονη εσάνς μυστικών υπηρεσιών. Το στόρι της θέλει την ίδια τη CIA να πέφτει θύμα εκβιασμού, καθώς κάποιος δολοφονεί ξένους δημοσιογράφους, κάνοντας την υπηρεσία να μοιάζει υπαίτια. Έτσι, με την κοινή γνώμη να στρέφεται σιγά-σιγά εναντίον CIA και Ηνωμένων Πολιτειών, η πρώτη αναγκάζεται να αναθέσει την υπόθεση στα λαμπρότερα μυαλά της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επανέλθουν στην ενεργό δράση.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τη Nina Dobrev (The Vampire Diaries, Fam, XXX: Return of Xander Cage) και τον Aaron Eckhart (Sully, Olympus Has Fallen, The Dark Knight, Thank You for Smoking) ενώ το καστ συμπληρώνουν οι: Ilfenesh Hadera, Tim Blake Nelson, Clifton Collins Jr., Ori Pfeffer, Johanna Harlin, Oliver Trevena, Christina Serafini και Brigitte Nielsen. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin (The Covenant, Deep Blue Sea, Die Hard 2).

Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν σε μεγάλο βαθμό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Nu Boyana στη Βουλγαρία.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για κάθε λογής ξένες παραγωγές, με τον αριθμό τους να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα της ταινίας The Expendables 4 ενώ στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες βρέθηκε για τον ίδιο λόγο μέρος του καστ του Knives Out 2. Σε περιοχές της κεντρικής Αθήνας (Ζωγράφου, Σεπόλια κ.α.) γυρίστηκε τμήμα του Greek Freak του Disney+ ενώ «τουρ» στον νομό Αττικής αναμένεται να κάνει η παραγωγή της ταινίας My Big Fat Greek Wedding 3.